Koti Uutisia Ruotsissa useat poliisiksi opiskelevat eivät osaa ampua

Ruotsissa useat poliisiksi opiskelevat eivät osaa ampua

4

Ruotsissa on jo jonkin aikaa ollut huutava pula uusista poliiseista. Sitä mukaa, kun maassa tapahtuu entistä enemmän raakaa väkivaltaa, joka myös kohdistuu poliiseihin, on poliisikoulun hakijoiden määrä romahtanut. Jotta maa ei jäisi ilman uusia poliiseja, on poliisikoulun pääsyvaatimuksia alennettu jo useamman kerran. Osa vaatimuksista, joita on alennettu, ovat älykkyys ja kuntovaatimukset.

Pääsyvaatimusten alentuessa yhä useampi poliisikoulussa opiskeleva joutuu jättämään koulutuksen kesken, koska opiskelijat eivät kykene suoriutumaan peruskursseista. Viimeisin ongelma-alue on ollut monen opiskelijan kyvyttömyys käyttää asetta. Syynä ovat liian heikot lihakset käsissä.

“Testaamme muutamia fyysisiä kriteereitä. Yksi testeistä testaa sitä, onko henkilöllä tarpeeksi voimaa käsissään, jotta hän voisi ampua aseella. Testi kestää noin 30 sekuntia. Ei siinä muuta tarvitse tehdä kuin puristaa kahvasta”, sanoo poliisikoulun johtaja Ola Kronkvist Linné-yliopistosta Växjöstä.

Ruotsin poliisi jatkaa täten taisteluaan henkilökuntapulaa vastaan. Suurin ongelma on se, että yhä useampi poliisi irtisanoutuu virastaan. Esimerkiksi kahden viime vuoden aikana 30 prosenttia Ruotsin poliiseista sanoi itsensä irti. Toinen ongelma on se, että suuri osa poliisikoulun opiskelijoista jättää opintonsa kesken, kuten Uumajan poliisikoulussa, jossa 225 uudesta opiskelijasta vain noin sata jakoi koulutusta muutamaa viikkoa pidempään.
 

Lähteet: Göteborgs-Posten, Nordfront.se (1, 2, 3)

4 KOMMENTIT

 1. Puristusvoima joka vaaditaan pistoolin laukaisemisen on oletusasetuksella kaksi kiloa. Siksi tilanteen ollessa päällä, iskuri vedetään ja valmiiksi taakse koska sen jälkeen vetolujuus on vain puoli kiloa. Jos ei jaksa sormella vetää kahta kiloa niin voi jättää poliisihaaveet sikseen.

  Se kuitenkin miten näen tuon poliisi-pulan on niin että ne jotka on täyspäisiä ja ymmärtää mihin ollaan menossa ja mitä nyt tapahtuu, ne ottavat lopputilin. Ja ne viher-vasemmistolaiset jotka haluaa päteä ja jotka haluaa “pamuputtaa natseja” sekä kieltää “väärän mielipiteen mielenosoituksia”, ne jatkavat loppuun asti. Mutta kuten tekstissä jo todettua, niiden osalta pitää madaltaa älykkyys ja kuntotestejä jotta ne päsisivät edes läpi.

  Mitä siis on odotettavissa kun pikkilintuiset höpöheinän käyttäjät pääsevät virkamerkin taakse pätemään? Siitähän tulee kaaos. Anarkia. Vaikka toisaalta, siihenhän nuo pyrkii. Ja kun valtakunta on kaaoksessa, silloin niillä on varmaan mukavaa.

  Samaan aikaan Ruotsissakin kerätään aseita pois ampumaurheilijoita. Kaikenlaisia määräyksiä vaaditaan mm. kaappien seinään kiinnittämiseen ja panosten säilyttämiseen eri tilassa sekä pistoolilupaan pitää olla puolenvuoden viikottainen treeni jossain seurassa. Se on kuitenkin mielestäni hyvä vaatimus että pistoolilupaan pitää pystyä ampumaan tietty pistemäärä. Jos ei sitä saa kokeessa, pistoolilupaa ei heru. Se karsii hetkelliset mielihalujen perässä kulkijat pois todellisista ampujista. Suomessa kun pistooliluvan saa sellainenkin henkilö joka on ollut mielisairaalan suljetulla osastolla.

 2. Tilanteen ollessa päällä iskuria ei vedetä valmiiksi taakse koska sen jälkeen laukaisuvastus (vetolujuus on jotain ihan muuta) on vain puoli kiloa ja vahingonlaukauksen riski kasvaa oleellisesti. Esimerkiksi Suomen poliisin käytössä olevissa Walther P99Q & Glock 17/19 puoliautomaattipistooleissa ei edes ole ulkoista iskuria. Ruotsin poliisin käyttämistä Sig Sauer versioista sellainen löytyy mutta ensilaukaus sielläkin ohjeistetaan ampumaan double actionina juurikin laukaisuvastuksen takia.

  Ei käy kateeksi ruotsalaisia poliisikouluttajia nykyisen uusavuttoman playstation & pullamössösukupolven kanssa.

 3. Ilmeisesti Vastarintaliike ei ole vielä tarpeeksi suuri, että mahdollistaisi AIVAN kaikkien poliisikokelaiden “ampumataidon”.
  Ottakaa nyt huomioon, että tämä oli mustaa huumoria, joka kumpuaa ruotsalaisen yhteiskunnan surkuhupaisasta irvokkuudesta ottaen huomioon sen reaalisen kamaluuden mllaisessa perslävessä se todellisuudessa on.
  Ja jos vähääkään vetää naamaa peruslukemille. Ei ole enää kysymys siitä, osaavatko ruotsalaiset poliisin jolpit pitää käsiasetta oikeinpän. EI. Ruotsissa peruslähtökohta tänäpäivänä poliisin varustautumiselle on esim. Yhdysvaltain erikoisjoukkojen vermeet ja kalusto kaikkine “lihamyllyineen”, koska maa on selkeässä sotatilassa muslimien valtaamien alueiden takia aivan kuten Syyriassa on yhä ISIS:ksen valloittamia paikkakuntia, jossa se harjoittaa islamilaista murhahallintoaan summittaisesti ja verisesti.
  Edes Ruotsin armeija “lettitukkineen” ja diskuteeraus -kerhoineen ei ole kykenevä ottamaan minkäänlaista vastuuta maan sisäisen järjestyksen palauttamisesta, joka on se ensimmäinen ja pakollinen tehtävä ennen kuin koko sotkua edes voisi harkita ruveta tökkimään mitenkään. Mutta tuo kaikki on vain harhaista toiveunta, sillä Ruotsin feministihallitus kermaperse -demareineen ei halua nostaa edes pikkulilliään pystyyn vastustaakseen Ruotsin muuttumista Kalifaatiksi, jota hallitsee Islam ja Sharialaki.

 4. Taitaa olla niin, että ne jotka ansaitsisivat sen virkamerkin, eivät jaksa kahlata kaikkea koulutuksessa tuputettavaa suvakkisontaa sun muuta kuoliaaksiymmärtämistä läpi ja jättävät leikin sosiaalitantta-ainekselle, punapössyttelijöille ja viherpiiperöille. Ja lopputuloshan on juuri uutisessa mainitun kaltainen.

Comments are closed.