Koti Uutisia Ruotsissa puolueet tahtovat päättää ehdollisen vapautuksen vankiloista

Ruotsissa puolueet tahtovat päättää ehdollisen vapautuksen vankiloista

3

Tuoreen kyselyn mukaan valtaosa Ruotsin eduskuntapuolueista tahtoisi päättää käytännön, jossa vangeille annetaan ehdollinen vapautus, kun he ovat istuneet kaksi kolmasosaa tuomiostaan.

Käytäntö, jossa vangeille annetaan niin sanottu ehdollinen vapaus, on laajassa käytössä Euroopassa kuten myös Suomessa. Käytäntö perustuu siihen, että sillä annetaan vangille mahdollisuus “pehmeään laskuun”, kun hän palaa vankilasta siviilielämään. Järjestelmää on pitkään kritisoitu siitä, että se tarjoaa mahdollisuuden raskaille rikollisille palata rikosten ääreen.

“Tahdomme tiukentaa lainsäädäntöä. Meidän mielestämme tulisi poistaa käytäntö, jossa vanki saa automaattisesti ehdollisen vapautuksen. Jos joku tuomitaan kuuden vuoden vankeuteen, tulee hänen istua vankilassa koko tämän ajan”, sanoo liberaalipuolueen puhemies Roger Haddad.

Käytännön poistaminen on toki ongelmallinen, jos se kattaa kaikki vankilaan päätyvät henkilöt. Kyselystä ei kerrota, tulisiko kyseinen muutos käytäntöön vain koskemaan urarikollisia vai kaikkia vankeja.
 

Lähde: SVT

3 KOMMENTIT

  1. Tässä on nyt joku suurempi suunnitelma takana koska eduskuntapuolueet ovat ehdotuksen kannalla. Varmaa kuitenkin on ettei tarkoituksena ole ruåtsin kunniakansalaisten oikeudenmukaisempi rankaiseminen vaan aivan jotain muuta tällä haetaan. Onko väärää mieltä olevien mielipiderikollisten laajamittaisemmat säilöönotot alkamassa? Vihapuhuville kansankiihottaja valkonaamoille saatava pitempiä tuomioita?

  2. Kannatan ideaa parilla ehdolla: PVL rekisteröidään puolueeksi ja päätäntävalta annetaan sille.

    Sinänsä idea siitä että kriminaalit istuvat koko kakkunsa on enemmän kuin kannatettava ja kun siihen lisätään mamuperustaisten karkoitus istumaan kakkunsa sinne mistä ovat lähtöisin niin puhutaan jo todellisesta oikeuskäytännöstä.

    Riskinä taas on se että toteutuu kommunistinen tasa-arvo tässä istuntojen pituudessa; kommunismissahan kaikki ovat tasa-arvoisia paitsi jotkut (= puolueväki vasikat perseennuolijat) ovat muita huomattavasti tasa-arvoisempia.

  3. Kiva kuitti murhamiesten uhreille ja omaisille. Paska-valtion vankilat ovat pullollaan “pakolaisista”, jotka ovat tuleet vainoa ja sortoa pakoon oikein kaltereiden taa. Siispä “ekologisen” vankien “kierrätyksen” periaatteiden mukaisesti on ihmisoikeus päästä 1/3 aiemmin kaduille jatkamaan niitä tekoja, jotka nuo vahinkoeläimet tekivät joutuakseen kiven sisään in first place.

Comments are closed.