Koti Uutisia Ruotsissa palaa keskimäärin 22 autoa päivässä

Ruotsissa palaa keskimäärin 22 autoa päivässä

3

Monikulttuurisessa Ruotsissa palaa keskimäärin 22 autoa päivässä ajokelvottomaan kuntoon. Tämän vuoden saldo on jo yli 6 000 palanutta autoa. Yli puolet paloista on kerrottu tahallaan sytytetyiksi.

Larmtjänst Ab -yhtiö kerää tietoa vakuutuspetoksista Ruotsissa. Yhtiön mukaan noin puolet tutkituista autopaloista on ollut vakuutuspetoksia. Lisäksi autoja palaa usein “oheistuotteina”, kun yksi auto sytytetään tiheällä parkkipaikalla ja tuli leviää siitä viereisiin autoihin.

Autopalot keskittyvät lähes kokonaan Ruotsin ongelmalähiöihin, joissa asuu pääasiassa maahanmuuttajia.

 

Lähde: PT-media

3 KOMMENTIT

 1. Ja niin kuin Volvo pakersi aikoinaan hiki päässä ja rakot kämmenissä kehittämällä turvallisia autoja. Valitettavasti asbestipöly aiheuttaa asbestoosia eli tuhoaa keuhkokot perinjuurin ja aiheuttavat lopulta uhrin kuoleman ilman, että häntä pystytään mitenkään edes parantamaan.
  Kun tämä jo Suomeenkin rantautunut ilmiö saavuttaa naapuri kalifaatin rajat. Silloin on paljon vihaisia autonomistajia, sillä toisin kuin naapuri kameli -piirissä korkean autoverotuksen maassa Suomessa auto on varsinainen silmäterä ohittaen kevyesti emännänkin. Vallankin jos molemmat, auto ja emäntä ovat “yhteis -onnettomuudessa”, jolloin miehen päähän pälkähtää kysyä ensimmäiseksi, kuinka auton kävi? Siitä sitä sitten maksellaankin hintaa aina kun “tuuli kääntyy pohjoisen puolelle”.

 2. Niimpä. Volvo ja Saab kehittivät aikoinaan autojen turvallisuutta. Niillä saattoi ajaa seinään 40km/h vauhdissa eikä autolle tapahtunut mitään. Kumipuskurit edessä ja takana ttivat törmäysvoiman vastaan. Edes lamput eivät särkyneet. Nykyisin kun ajaa moisella nopeudella seinään niin auto on rutussa melkein tuulilasia myöten.

  Mutta mitä tulee noihin autopaloihin niin oikein mietittynä sillä voi tienata mukavasti. Ensin tehdään kalliista autosta autoleasing. Otetaan siihen mukaan kaikki mahdolliset hilavitkuttimet jotta vastaavaa ei löydy. Sitten sillä ajellaan vaikka taksia (luvallista tai pimeää) ja kun kahden vuoden ikäraja alkaa lähestyä, se poltetaan. Ja koska vakuutusyhtiöt katsovat että kaksi vuotta on “uusi auto”, koska esim. tehtaiden takuu on vielä voimassa, niin taho saa uden auton vakuutusyhtiöltä. Se paljonko ajoneuvolla on ajettu jää häärän peittoon kun jäljellä ei ole kuin muutama runkopalkki.

  Ja sitten siitä esim. vuoden päästä henkilö lunastaa ajoneuvon itselleen “jäännösarvolla”, joka voi olla 5% – 15%. Hänellä on vuoden vanha ajoneuvo jolla ei vättämättä ole ajettu taksia, ja sen myynnistä saa mukavan erotuksen. Houkutelevaa, eikö?

  Nämä palot varmasti vähenisivät huomattavasti jos uus-ruotsalaisilta yksipuolisesti irtisanottaisiin palo- ja keskeytysvakuutukset. Sillä voisi olla alalle tervehdyttävä vaikutus.

 3. YLE ei ole huomannut mitään, tuskin niitä siis oikeasti palaa??? 500 miljoonalla pitäis pystyä himpun verran parempaan PRKL??

Comments are closed.