Koti Uutisia Ruotsissa mellakoitiin jälleen

Ruotsissa mellakoitiin jälleen

1

Runsaasti maahanmuuttajia asuttavassa tukholmalaiskaupunginosa Husbyssä syntyi maanantain vastaisena yönä mellakka. Paikalla olleiden silminnäkijöiden mukaan noin sata autoa sytytettiin tuleen ja myös eräässä autotallissa sattui tulipalo. Kolme poliisia haavoittui heitä kohti heitetyistä kivistä.

Poliisi sai hälytyksen mellakasta Husbyn kaupunginosassa kello 22.06 Ruotsin aikaa sunnuntaina. Poliisin tultua paikalle alueella paloi autoja ja poliisia kohti alettiin heittää kiviä. Mellakka kärjistyi sitä mukaa, kun useampia poliiseja saapui paikalle.

http://www.youtube.com/watch?v=7-LN5CkFiCQ&feature=player_embedded

Video: Joukkio pahoinpitelee poliisiksi vahvistettua miestä.

Mellakan syyksi sanotaan Husbyn asukkaiden tyytymättömyyttä poliisin toimintaan alueella sattuneen kuolemaan johtaneen ampumavälikohtauksen yhteydessä toissa maanantaina. Tuolloin puukolla uhkaillut 69-vuotias mies kuoli poliisin luodista. Husbyn nuorten kerrotaan tienneen jo jonkin aikaa, että mellakka tulisi syntymään.

Poliisin mukaan vähintään neljä autoa sytytettiin tuleen, mutta alueen silminnäkijät ja valokuvaajat kertovat jopa sadasta poltetusta autosta. Yön aikana eräässä autotallissa syttyi myös tulipalo, minkä johdosta viitisenkymmentä talossa asunutta henkilöä jouduttiin evakuoimaan savun alta.

Poliisi kertoo mellakkaan osallistuneen 30–40 naamioitunutta nuorta. Yön aikana poliisilla oli käytössään noin 40 työntekijää Husbyssä. Koska mellakka kärjistyi, oli poliisin pakko sulkea kaikki tiet alueelle yön aikana.

Vahinkojen Husbyssä kerrotaan olevan mittavia. Nuoret rikkoivat myös katukiviä, joita he käyttivät ikkunoiden särkemiseen ja viskomiseen poliisia kohti. Poliisit yrittivät useasti taltuttaa mellakoitsijoita, mutta he saivat vastaansa valtaisan kivisateen, mikä pakotti heidät perääntymään.

Poliisi on aloittanut vahingoista ja väkivaltaisesta mellakoinnista esitutkinnan. Kyse on 40–60 epäillystä, mutta ketään ei ole toistaiseksi otettu kiinni. Yksi henkilö otettiin kuitenkin yön aikana talteen.

Läntisessä Tukholmassa sijaitsevassa Husbyssä asuu runsaasti maahanmuuttajia, ja alueella on syntynyt useasti ennenkin levottomuuksia. Maahanmuuttajien määrä Husbyssä on 82,7 prosenttia. Poliisi on ilmoittanut, ettei se lähde koskaan alueelle vain yhden partion voimin. Heillä täytyy lisäksi olla ylimääräinen partio, joka pitää silmällä ensimmäisen partion autoa.

 

Lähteet: Nordfront, Uusi Suomi

1 KOMMENTTI

  1. Tukholmassa nämä mustaihoiset mellakoitsijat ovat siirtyneet jo kaupungin keskustaan. Tänään Tukholman rautatieasemalla “pakolaiset” pahoinpitelivät satunnaisesti (valkoisia) ruotsalaisia, sekä miehiä että naisia. Ironisen tapauksesta tekee se, että Tukholman rautatieaseman pääsisäänkäynnin seinään on kiinnitetty plakaatti (jota ruotsalaiset joutuvat katsomaan joka päivä siitä ohikulkiessaan) johon on kirjoitettu kaikkien rasistisessa väkivallassa kuolleitten ihmisten nimet. Tilanteet täällä Ruotsissa ainakin tuntuvat jatkuvan…

Comments are closed.