Koti Uutisia Pohjoismaat Ruotsin tutkintavankilat täynnä

Ruotsin tutkintavankilat täynnä

6

Ruotsin lisääntyvä rikollisuus näkyy nyt maan tutkintavankiloissa, jotka ovat tupaten täynnä ihmisiä. Maassa on pyritty pitämään tutkintavankiloiden kapasiteetti sellaisena, ettei 80–85 prosentin käyttöaste ylittyisi, mutta nykypäivinä käyttöaste on jopa 96 prosentissa. Täydet tutkintavankilat herättävät nyt huolta viranomaisissa, koska riski konflikteihin nousee täysissä vankiloissa, kun rikolliset odottelevat tutkintojen etenemistä tai oikeudenkäyntejään.

Suurella käyttöasteella on myös vaikutuksia vankeihin, jotka alkavat sairastella useammin, koska henkilökunnalla eivät riitä resurssit heidän perustarpeidensa hoitamiseen. Jos vangit ovat huonossa kunnossa esimerkiksi päätyessään oikeuteen, he eivät kykene toimimaan yhtä keskittyneesti kuin normaalisti. Tästä voi aiheutua juridisia ongelmia esimerkiksi tapauksessa, jossa joku istuu syyttömänä epäiltynä rikoksesta.

Ongelmaan voitaisiin puuttua, jos valtio lisäsi määrärahoja rikosseuraamuslaitokselle, sanoo rikosseuraamuslaitoksen johtaja Nils Öberg. Hänen mukaansa 1 700 vankilapaikan ja 500–700 tutkintavankeuspaikan lisäys olisi tarpeen, mutta tämä maksaisi noin kaksi miljardia kruunua. Myös rikosseuraamusammattiliiton edustaja Per Sunneborn on huolissaan tilanteesta, koska työntekijöiden riskit lisääntyvät sitä mukaa, mitä täydempiä laitokset ovat.

Lähde: Göteborgs-Posten

6 KOMMENTIT

 1. Paskoja valkoisia ihmisiä! eI MUUTA VOI SANOA!! meinaatteko tosiaan jäädä ilman satojen tuhansien ihmisten teloitusta asumaan tänne!! Suvakit feministit jutkut homot ym paskiaiset! Itse en lukenut manifestistä sellaista! Vaadin suurta teloitus aaltoa jäte ihmisille!! Muuten ei ole mielenkiintoa jäädä tänne!! Ja kaikki väriltään vääränlaiset ulos koska heidän jälkeläisistään tulee samoja paskoja! Mannet ym muut!!

  • Oikeudessa kerrotte rasismituomion pelossa, että rotuja ei voi asettaa paremmuusjärjestykseen, mutta koko PVL:n nationalismihan on nimenomaan valkoista nationalismia ja rotujen hyvistä ja pahoista puolista valistamista. Ja tätä kommenttisi kuvastaa!

   • Jotenkin tulee tuntuma kirjoitusasuista, että joko pää pehmiää äkillisestä lämmöstä tai sitten on nautittu muutakin kuin kansalaisluottamusta.
    Aivan kummallisia kirjoituksia, ei päätä ei häntää saati että kuuluisi uutisien aiheeseen.

   • Nämä ovat anonyymejä kommentteja joita kuka tahansa voi kirjoittaa.

    • Niin ovat mutta jotenkin sitä olettaisi kommentin liittyvän juttuun. Tämä uutinen kun kertoi Ruotsin tutkintavankiloiden täyttöasteesta eikä mielisairaanhoidosta…

Comments are closed.