Koti Uutisia Pohjoismaat Ruotsin talouskasvu EU:n heikoin

Ruotsin talouskasvu EU:n heikoin

8

Kansainvälisen talouden professori John Hassler Tukholman yliopistosta on puhkaissut ruotsalaispoliitikkojen myytin Ruotsin “vahvasta talouskasvusta”. Hän toi asian esille Facebook-kommentissa.

Kommentissaan Hassler kirjoittaa muun muassa: “Lehdissä olen lukenut Ruotsin kovasta talouskasvusta. Tämä on hyvinkin surrealistista ottaen huomioon sen, että Ruotsin talouskasvu bruttokansantuotteeseen nähden asukasta kohden on koko EU:n heikoin.”

Hassler myös korostaa, että “poliittisen keskustelun tulisikin keskittyä siihen, miksi talouskasvu on näin huono eikä siihen, kenelle kunnia sen suuruudesta kuuluu”.

Hassler on antanut kovaa kritiikkiä maata johtaville sosiaalidemokraateille, joiden tavoite on saada Ruotsin työttömyysaste Euroopan alhaisimmaksi vuoteen 2020 mennessä.

Antamassaan haastattelussa Kvartal-lehdelle Hassler huomauttaa, että elämme jo vuodessa 2018 ja Ruotsi on sijalla 17 EU:n työttömyysvertailussa. Sija on siis heikompi kuin aikaisemman hallituksen aikana. Työttömyysaste esimerkiksi Bulgariassa ja Romaniassa on 4,8 ja 4,5 prosenttia.

Suurin syy Ruotsin huonoille työttömyysluvuille on viime vuosien joukkomaahanmuutto. Tämä on tosiasia, jonka hallitus itse joutui vastoin tahtoaan myöntämään.

Lähde: Nordfront

8 KOMMENTIT

 1. Itse pitkäaikaistyöttömänä ,mutta erittäin hyväkuntoisena ja iloisena, voin sanoa, että en voi edelenkän työskennellä multikultturisella soramontulla.

 2. Miksi Suomenkin PISA-tulokset ovat tippuneet? Johtuisiko moniosaajista?

 3. Mitä? Kyseessä on oltava “rasisti” professori, kun noin väittää. Ruotsin talous on Euroopan “huippua”, on niin paljon “moniosaajia”, on “lääkäreitä, insinöörejä, tiedemiehiä jne” joilla on vaan työtodistukset hukkuneet. 😄

  • Näistä tulee vain aina mieleen neekerin itsetekemä helikopteri. JewTubesta löytyy.

 4. 60 luvun lopulta -70 luvulle suomalaiset nostivat ruotsin suosta osaavalla työvoimalla.
  Silloinen hallitus teki samaa mitä nykyinen, työttömät olivattyöttömiä omasta syystään ja näin katsoen alinta pohjasakkaa.
  Tämä pohjasakka liikahti ruotsin työmarkkinoille ja voilá, ruotsin talousihme oli valmis.
  Kun sama porukka osittain palasi suomeen, työtilanteen täällä parannuttua, heitä kohdeltiin taas kuin kansanpettureita, kaikenlaista kapulaa laitettiin rattaisiin että olisi oikein ikävä olla.
  Tästäkään episodista ei kumpikaan maa ole oppinut yhtään mitään ja taas on työttömät alinta sakkaa.
  Moniosaajillehan ei tarviitse maksaakaan niin paljoa, kuin kotimaiselle työntekijälle, koska hän saa 4x sen toimeentulotukena mitä normi työtön, tämä katsotaan palkan osaksi.
  Aika näyttää, kun kotimaiset osaajat poistuvat työmailta ja nämä teini-ikäiset lentokoneinsinöörit astuvat tilalle, kuka heidän toimeentulotukensa sitten maksaa?
  Toivotaan että näin ei pääse käymään, vaan muutos astuu voimaan ennen tuhoa.

 5. Ruotsinhan pitäisi olla jo yhtäkuin rikas kuin Kroisos Pennonen ja Roope Ankka, jos vasemmistolaisiin on uskomista.

  Vai onko siellä joku yksi valkoinen Aku Ankka sabotoimassa asioita?

 6. Perimmäinen kysymys kuuluu: Pitäiskö aina kasvaa? Ja jos pitäisi, niin miksi? Eikä olisi joskus hyvä että ei olisi kasvua lainkaan? Silloin ei olisi inflaatiotakaan.

  Se että Ruotsi talouskasu on 1% luokkaa, se on silti suurempi kuin Suomen talouskasvu. Ruotsissa on niin monen yrityksen pääkonttori että maan liikevaihto on moninkertainen esim. Suomeen verrattuna. Ja jos katsoo tuota taulukkoa 3% kasvusta Suomen ostalta, niin kaikki tietävät että se on vale. Iso ja lihava vale. Kenen palkka on kasvanut 3% tänä vuonna? Kenen yritys on kasvanut 3% tänä vuonna? Harvassa ovat.

  Erilaisilla taulukoilla, niin ei mitata yleensä mitään. Niillä muokataan mielipiteitä. Tässäkin tapauksesa moni varmaan hörötteli että “Ruotsilla menee huonosti hah hah haa”. Eikä ymmärrä että itsellä menee vielä huonommin. Pääosa ruotslaaisten yritysten voitoista kun tulee Suomesta.

  Mutta joo… Todetaan nyt että maahanmuutosta, siitä ei ole hyötyä Ruotsin nykyiseen tilanteeseen.

  • Heh, sinänsä hyvä yhteensattuma; Jo vuosia sitten keskustelin ruotsalaisen kolleegani ja siihen aikaan parhaan kaverini kanssa aiheesta. Molemmat tulimme siihen tulokseen, että olisi todennäköisesti parempi, jos koko kasvu ottaisi ja pysähtyisi pitemmäksi aikaa niille sijoilleen.

   Totesimme, jotta siitä kasvusta hyötyvät vain ne, joilla on jo enemmän kuin itse tietävätkään ja jotka vain ahneuspäissään haluavat lisää ja heti, eli juurikin pankit, pankkiirit, sijoitusfirmat ja rahastot, suurpääoma sekä isot monikansalliset yritykset johtoportaineen sun muut kansan ja valtioiden velkaorjuuttajat.

   Ruotsin epäonni on, etteivät hänen kaltaisensa realistit ole, eivätkä ikinä pääse käsiksi vallankahvaan, ainakaan ennenkuin valta on siellä siirtynyt Nordiska Motståndsrörelsenille.

Comments are closed.