Koti Uutisia Pohjoismaat Ruotsin suurin musiikkifestivaali peruttu raiskausten ja seksuaalisen ahdistelun takia

Ruotsin suurin musiikkifestivaali peruttu raiskausten ja seksuaalisen ahdistelun takia

5

Ruotsin suurin jokavuotinen musiikkifestivaali Bråvalla Festival on peruttu festivaalikävijöiden kokeman seksuaalisen väkivallan vuoksi. Vuonna 2017 Ruotsin poliisin tietoon tuli neljä raiskausta ja 23 seksuaalista pahoinpitelyä, jotka olivat tapahtuneet nelipäiväisen festivaalin aikana. Myös vuonna 2016 kyseisestä tapahtumasta raportoitiin viisi raiskausta ja 12 seksuaalista häirintää. Festivaalin järjestäjän FKP Scorpion mukaan festivaalia ei tulla järjestämään myöskään ensi vuonna.

– Olemme aina vastanneet, ettei tämä ole festivaalin ongelma vaan sosiaalinen ongelma. Se, miten takaamme kävijöidemme turvallisuuden, on jatkuvasti kehityksen alla, emmekä voi koskaan saada sitä päätökseen, FKP Scorpion edustaja Kajsa Apelqvist kertoo.

Myös muut musiikkifestivaalit Ruotsissa ovat kokeneet samankaltaisen riivauksen viime vuosien aikana. Monet tiedotusvälineet uutisoivat poliisin olevan tietoisia “maahanmuuttajataustaisista nuorista”, jotka häiriköivät naisia festivaaleilla. Myös paikallista sanomalehteä syytettiin tietojen salaamisesta, kun ahdistelijoista ei tiedotettu rehellisesti siinä pelossa, että se saattaisi hyödyttää maahanmuuttovastaisia puolueita.

Lähde: RT

5 KOMMENTIT

 1. Siis mitä? Luulin, että Tämä on juuri sitä rikastusta mitä Eurooppaan “haluttiin”.🙂

  • Sitä se onkin mutta Ruotsissa taitaa olla jo liian monta kulttuurimiljonääriä… 👳 🐵

 2. Kun katsoo viime vuoden esiintyjätarjontaa, ei kyllä yhtään ihmetytä; metallia, rockia, bulkkipoppia, räp ja hipihoppia sekaisin.
  Näin kun sekoitetaan kaikkea, niin soppahan on valmis. Pop, hipihop ja räp piireissä vedetään muutakin kuin pukannarua, käytös näissä konserteissa on sitten sen mukainen, Rock ja metallikonserteissa usein keskitytään musiikkiin ja aineiden käyttö on raakasti harvinaisempaa kuten toisiin käsiksi käyminen.
  Suomessa taas iskelmäfestivaalit ovat varma paikka saada pataansa tai tulla ahdistelluksi eri tavoin.

 3. Nyt kunnaikansalaiset jäivät ilman musiikkia yhdistettynä maansa seksualisiin tapoihin. Nyt ne varmaan suuttuu kun ruotsalaiset näin käänsivät selkänsä. Voihan älämölö.

 4. Peruttu!?!?!?
  Miksi onnelan tyttö -juhlat ovat perutut, jos kaikki on onnela on nimensä väärti?
  Ei mitään logiikkaa, mutta kuitenkin ehkä jokunen likka säästyy, joka tosin Ruotsin raika -landiassa on korkeintaan muutamia prosentteja.
  Mutta sitähän ei kerrota, eikä kirjoihin merkitä, sillä mitä ei ole “todistettu”, sitä ei ole tapahtunut.

Comments are closed.