Koti Uutisia Ruotsin puolustusvoimilta evättiin pääsy kansallispäivän juhlintaan

Ruotsin puolustusvoimilta evättiin pääsy kansallispäivän juhlintaan

6

Ruotsin puolustusvoimia ei ole toivotettu tervetulleiksi juhlistamaan maan kansallispäivää Uumajassa, sillä maahanmuuttajat saattaisivat pahastua sotilaallisesta läsnäolosta.

UK_Ruotsin_puolustusvoimat

Västerbottenin museo ja Uumajan kunta ovat evänneet Ruotsin puolustusvoimilta pääsyn maan kansallispäivän juhlallisuuksiin kesäkuussa. Syyksi tähän on ilmoitettu se, että Ruotsiin tällöin tervetulleiksi toivotettavat muukalaiset voisivat närkästyä univormua kantavista sotilaista. Puolustusvoimissa päätökseen ja eritoten sen perusteluihin on suhtauduttu kummaksuen.

“Olen ymmärtänyt kollegoiltani, ettemme ole enää tervetulleita paikalle”, kertoi eversti Jan Demarkesse Ruotsin puolustusvoimien tutkimuskeskuksesta Uumajassa. “Tuntuu siltä, että mörköjä nähdään siellä, missä niitä ei ole. Puolustusvoimathan ovat Ruotsissa demokratian etummainen puolustaja, ja juuri tämänhän haluamme tuoda esille”, Demarkesse jatkoi.

Myös puolustusvoimien viestintäjohtaja Erik Lagersten pitää päätöstä “onnettomana” eikä se ole hänen mielestään loppuun ajateltu. “Kansallispäivänä ei tulisi tuoda esiin yhteiskunnan kantavien voimien poissaoloa, vaan pikemminkin päinvastoin”, hän totesi.

Ruotsin kansallispäivän juhlallisuuksien järjestäjät ovat perustelleet päätöstä ajanpuutteella tapahtuman aikana. Lisäksi uskotaan, että “traumatisoituneissa” maahanmuuttajissa saattaisi herätä negatiivisia tunteita puolustusvoimien läsnäolon vuoksi.

“Meillähän on monia kansalaisia ja muita, joilla on traumaattisia kokemuksia takanaan. Sotilasajoneuvot herättävät hyvin vahvoja tunteita, sekä positiivisia että negatiivisia”, tuumasi Västerbottenin museon ohjelmakoordinaattori Lillemor Elfgren.

Lähteet: Nordfront.se, Sveriges Radio, Dagens Nyheter

6 KOMMENTIT

  1. Mikä selitys, mamut ei saa määrätä itsenäisen valtion sotilasparaateja. Menköön sinne mistä ovat tulleetkin. Huvittaa tuo svenskien hys…hys tyyli.

  2. Kun he joukkoraiskaavat, he ovat ruotsalaisia (vaikka olisivat Somalian kansalaisia), kun pitää kieltää ruotsalaisilta jotain, he ovatkin yhtäkkiä herkkähipiäisiä maahanmuuttajia (vaikka olisivat asuneet maassa vuosia) ?

  3. Ruotsi ei ole luotettava puolustusyhteistyökumppani. Ruotsin etujen mukaista on rajata tuleva? maaottelu suomen maaperälle ja suomalaisten hoidettavaksi. Ruotsi ei homoineen ja nekruineen kykene oman maansa turvaamiseen. Ruotsin etujen mukaista on tuhota suomen satamia liikenne ja energianjakelu systeemejä jotka muuten muutamassa tunnissa olisivat venäjän käytettävissä ilman ongelmia. Yhteistyö ruotsin kanssa on kusetusta.

Comments are closed.