Koti Uutisia Ruotsin poliisipäällikkö entinen anarkisti – tuomittu väkivaltaisesta ekstremismistä

Ruotsin poliisipäällikkö entinen anarkisti – tuomittu väkivaltaisesta ekstremismistä

2
Ruotsin valtion nykyinen poliisipäällikkö ja entinen anarkisti Dan Eliasson.

Fjällsjö Nyheter uutisoi Ruotsin valtion poliisipäälllikön Dan Eliassonin tulleen tuomituksi väkivaltaisesta ekstremismistä. Noin vuonna 1980 Eliasson tuomittiin Hedermoran käräjäoikeudessa äärivasemmistolaisen aktivismin aikana tehdystä paikallisen pienyrittäjän näyteikkunan rikkomisesta. Syy näyteikkunan rikkomiselle oli se, että pienyrittäjä oli “kapitalisti”.

“Ei se vain yhteen näyteikkunaan jäänyt. Mikäli muistan oikein, hän ja silloiset äärivasemmistolaistoverinsa iskivät myös suurempiin yrityksiin, muun muassa erääseen värikauppaan, joka heidän mukaansa edusti kapitalismia. Eliasson rikkoi näyteikkunan, koska hän ja aatetoverinsa halusivat edistää kapitalismin vastaista taistelua”, kertoo viime aikoina paljon julkisuudessa ollut entinen poliisi Peter Springare.

Springare jatkaa edelleen, että kyseisessä nykyisen poliisipäällikön nuorena suuren osan vapaa-ajastaan viettämässä joukkiossa huumeiden käyttö oli yleistä: “Nämä klassisesti joukosta poikkeavat halusivat nostattaa jonkinlaista anarkistista henkeä – –. Tällaisissa ryhmissä vallitsivat huumeliberaalit virtaukset, he polttivat paljon hasista ja kokeilivat muita, vahvempiakin huumeita.” Springare ei kuitenkaan väitä henkilökohtaisesti Eliassonia huumeita käyttäneeksi.

Eliasson on itse vahvistanut Springaren antamat tiedot. Hänen oman analyysinsä mukaan ekstremismi on osa tyypillistä jokaisen nuoren miehen jossain vaiheessa tavalla tai toisella läpikäymää vaihetta. Tämän vuoksi Eliasson ymmärtää hyvin tämän päivän nuoria rikollisia eikä halua tuomita heitä täysin.

“Olen ilahtunut siitä, että [poliisipäällikkö] Eliasson tuo itse julki rikollisen menneisyytensä. On hyvä, että hän avautui tästä jo aikaisessa vaiheessa; hän ei olisi näyttäytynyt hyvässä valossa, jos hän olisi jatkanut tämän pimittämistä”, kommentoi Springare.

Uutista on kommentoitu ahkerasti sosiaalisessa mediassa. Jotkut kommentoijat ilmaisivat huolensa siitä, kannattaako äärivasemmistolainen Eliasson edelleen yhteiskunnan ajautumista kohti anarkismia. Toiset taas ovat sitä mieltä, että kaaos poliisiorganisaatiossa on sattumaa eikä ideologisesti motivoitunutta.

Lähteet: Nordfront.se, Fjällsjö Nyheter

2 KOMMENTIT

  1. Vaan jos oli entinen oikeistoradikaali, niin kenkää tuli nopeammin kuin ehtii sanoa “fy fan”…

Comments are closed.