Koti Uutisia Ruotsin poliisi pyytää tuomioistuimelta apua – haluaa kieltää huudahduksen “Eläköön voitto”

Ruotsin poliisi pyytää tuomioistuimelta apua – haluaa kieltää huudahduksen “Eläköön voitto”

17

Kun Vastarintaliikkeen aktivistit ilmestyvät julkisille paikoille, ilmoituksia loukatuksi tulemisesta alkaa sataa vihollisten puolelta. Nyt poliisi yrittää hankkia ennakkopäätöksen, joka kieltäisi “takautuvasti” huudahduksen “Hell seger” eli “Eläköön voitto”.

Vastarintaliikkeen onnistunut aktivismi Almedalen-viikolla Gotlannissa poiki luonnollisesti useita rikosilmoituksia poliittisilta vastustajilta. Ilmoitukset koskivat muun muassa syndikalistien kuvaamista julkisella paikalla (mikä on täysin laillista) sekä lipun rullaamista auki tilanteessa, jonka eräs antirasisti koki “epäsopivaksi”.

Koska näitä ilmoituksia ei voi liittää rikolliseen toimintaan, on poliisi hylännyt suurimman osan niistä. Kolme rikosilmoitusta on tehty siitä, kun aktivistit huudahtivat “Eläköön voitto” samaan aikaan kun he tekivät tervehdyksen käsi nyrkissä. Edes keinotekoisen “kiihottaminen kansanryhmää vastaan” -pykälän avulla ei ruotsalainen oikeuslaitos ole onnistunut tuomitsemaan ketään huudahduksen “Eläköön voitto” käytöstä. Poliisi yrittää nyt kuitenkin muuttaa tätä asiaa.

“Tällä asialla on suurta yhteiskunnallista painoarvoa, joten on selvää, että käännämme jokaisen kiven katsoaksemme onko tässä syyllistytty rikokseen. Me tarkistamme symbolit, eleet ja tietyt lausunnot”, selitti esitutkinnan johtaja Niclas Larsen SVT:lle.

Larsenin mukaan esitutkintamateriaali jätetään syyttäjälle, joka puolestaan kartoittaa, voiko tuomioistuin rangaista aiemmin täysin laillisen tervehdyksen tehneitä henkilöitä. Mikäli hän onnistuu tässä, asiasta tehdään niin kutsuttu juridinen ennakkopäätös, joka tosiasiassa kieltää tervehdyksen ilman uutta lainsäädäntöä. Koska kyse ei ole uudesta laista vaan jo olemassa olevan pykälän tulkinnasta voitaisiin ihmisiä tuomita “Eläköön voitto” -huudahduksen käyttämisestä myös sinä aikana, jolloin sitä on ollut täysin laillista käyttää.

“Jos syyttäjä katsoo tämän rikolliseksi toiminnaksi, on meillä hyvät edellytykset epäiltyjen tunnistamiseen. Meillä on pääsy moniin pitkin Almedalenin tapahtuma-aluetta kiinnitettyihin kameroihin”, jatkoi Larsen.

Vaikka Larsen vahvistaa huudahduksen “Eläköön voitto” laillisuuden tutkittavan, hän jättää kuitenkin epäselväksi, mitkä symbolit, eleet ja lausunnot tullaan tutkimaan läpikotaisin ja mitä yritetään kieltää.

 

Lähteet: Nordfront.se, Sveriges Radio

17 KOMMENTIT

 1. Miten jostain tekohetkellä laillisesta teosta voitaisiin tuomita takautuvasti?

 2. Ruotsinkin poliisilla prioriteetit kunnossa kun vielä parinkin kuukauden jälkeen käydään kameroita läpi ja pähkäillään ketkä kaikki tekivät eleen joka ei tällä hetkellä ole edes rikollinen. Tutkisivat maahantunkeutujaghettojen rikoksia ja maahanmuuttoviraston väärinkäytöksiä samalla innolla.

 3. Ensiksikin, jos tämä on Ruotsin poliisin prioriteettilistalla näinkin korkealla, että siihen uhrataan tälläinen työpanos, eikä haluta nähdä mitä kaduilla ja yhteiskunnassa tapahtuu (kaaos, sisällissota) niin poliisilaitos on joko tyhmä tai sitten se ei halua puuttua yhteiskunnan kannalta oleellisiin ongelmiin.

  Toiseksi, jos tuomioita voidaan jälkikäteen määrätä niin se ei ole itseään oikeusvaltioksi kutsuvan valtion tunnuksellista toimintaa, eikä edes diktatuurin. Se on mielivaltaista toimintaa yhteiskunnan yksilöitä kohtaa. Se täyttää diktatuurin määritelmän, mutta kyse on jostain paljon vakavammasta asiasta yhteiskunnan veronmaksajien kannalta.

  Ja kolmanneksi, kun tiedetään että Ruotsin poliisin työ tältä osin on tysin hukkaan heitettyä aikaa, niin miksi mielistellä tahoja jotka ovat avoimesti vasemmisto-fasistisia? Mikä/kuka on se taho joka määrää näin tekemään? Miksi vasemmisto-fasisteja pitää mielistellä? Miksi isänmaallisuus on niin suuri paha nykyaikana jona yhteiskunta luhistuu pala palalta?

  Ruotsin poliisikaan ei ymmärrä tällaisia päätöksiä tehdessään että tekee itselleen karhunpalvelusta eläkepäivilleen.

  Saksakaan ei olisi nykyisessä tilanteessa jolleivat isänmaalliset olisi tehneet määrätietoista työtä yhteiskunnan hyväksi. Ja rakentaneet yhteiskuntaa omasta elämästään välittämättä, paremmaksi lapsilleen.

 4. Uusia lakeja tuntuu ihmeesti ilmaantuvan, kun vasemmisto niitä tarvitsee. Ihmettelin vähän sitä poliisihallituksen kantaa SVL:n, jossa järjestön lakkauttamisen vaatimista perusteltiin fasismin kannattamisella. Mistä lähtien se on ollut laitonta? Olisiko jossain listaa aatesuuntauksista, joiden kannattaminen on lain tai “hyvän tavan” vastaista?

  Minun suvaisevaiston miekkaria varten tekemäni trollauskyltti, jossa luki “Scania täräyttää vain hetken, mutta rasismin arvet ovat ikuisia”, taas on Helsingin poliisin mielestä Tukholman iskun uhrien halventamista, ja teksti “opetelkaa uimaan” halventaa Välimerellä hukkuneita. Mikäköhän rikos on Välimeren uhrien halventaminen?

  • Tuomioistuinhan päättää onko näitä lakeja olemassakaan vai ei, mutta kulttuurimarxisti-poliisi kyllä osaa keksiä rikosnimikkeitä loputtomasti. Esimerkkeinä vaikkapa törkeä kuolemantuottamus sekä väkivaltainen mellakka ja sen johtaminen.

   • Juu, poliisihallituksen asianajaja on pitkäaikainen monikulttuurisuuskiihkoilija. Poliisihallitus myös myönsi kesällä ettei heillä riitä oma osaaminen tällaisen asian hoitoon joten ottivat ulkopuolisen tyypin ajamaan tätä. Veikkaan että kyse on ollut siitä ettei heiltä löytynyt ketään joka kehtaisi lähteä ajamaan tällaista keissiä, joten ottivat tyypin joka hoitaa mielellään jo pelkästään ideologisista syistä.

  • Tässä syytteessä poliisihallitus ylittää toimivaltuutensa määritellessään itse miksi ryhmää ihmisisä, jotka eivät ole rekisteröityneet yhdistykseksi, voidaan käsitellä kuin he olisivat yhdistys. Ja siksi vaatia ryhmän toiminnan lakkauttamista, langettaen tuomio yksityishenkilöille. Ehkä tämän laittomuuden vuoksi asianajajaksi on tarvittu Feldman.

   Toinen asia on määritellä “hyvän tavan vastaisuus”. Siihen kuten ensimmäiseenkin kohtaan poliisihallitus on kysynyt ikein professoritason ihmiselta lausuntoa joka toteaa että molempien kohtien tapaukset ovat ongelmallisempia. Varsinkin kun edes ketään yksityishenkilöä ei ole tuomittu kiihoittamisesta kansanryhmää kohtaan. Professori kuitenkin lausuntonsa lopussa kääntelee asiaa parhain päin tilaajan hyväksi koska lausuu että “poliittisilta järjestöiltä voidaan sietää suurempaa ärsytystä” kuin tässä tapauksessa Vastarintaliikkeeltä. Tämä on täysin nurinkurista sillä eikö maata johtavien puolueiden jäsenten pitäisi olla esimerkkinä kansalaisille?

   Ja jos vielä mietitään tätä “hyvän tavan vastaisuutta” niin se saa konkretiansa “ajan hengestä”. Nyt yleinen henki Suomen turuilla ja toreilla on haittamahanmuutto-vastainen. -80/-90 luvulla kerrottiin yleisesti ja avoimesti neekerivitsejä, johtuen silloisesta somalien tulvasta. Miten siis nyt se epäkohtien esiintuominen ja avoimen keskustelun aloittaminen asiasta olisi “ajan hengen vastaista”? Pitäisikö niistä kekustella vasta sitten kuin on jo myöhäistä. Kuten -80/-90 lukujen maahan tuoduista somaleista. Jotka eivät vieläkään ole onnistuneet löytämään paikkaansa yhteiskunnassamme.

   Ja jos verrataan esim. somaleita kaukoidän venepakolaisiin, niin onko jollakulla heitä pahaa sanottavaa? He loivat itse omat työpaikkansa. He ovat ahkeria ja työllistivät sukulaisensa sekä lapsensa. He kunnioittavat maamme lakeja eikä heitä siksi näy rikostilastoissa.

   Miten paljon keskustelua voidaan tukahduttaa “hyvän tavan vastaisena”? Miksi poliisi diktattorin ottein rajoittaa yleistä keskustelua?

   • Viimeiseen kysymykseesi: koska poliisi on aseistautunut poliittinen järjestö, jonka johto ajaa omaa poliittista agendaansa veronmaksajien kustannuksella.

  • “Opetelkaa uimaan” on Demari tantan Arja Alhon lanseerama “haukutus” niille haitta -maahanmuutosta huolestuneille tahoille. Tyypilli demari “vitsi-huumoria”, joka naurattaa kuin äiti vainajan hautajaissaatto. Suomen Polpo on täysin kommari stasi shrim -poliisi, joka vainoaa kansallimielisiä tahoja ja panostaa kaiken voimavaransa ja resurssinsa “vihapuheen” kyttäämiseen, sillä aikaa kun islamisti jihadistit ISIS:ksen kalifaatin Eurooppaan luomaan lähetetyt terroristit saavat mellastaa Suomessa vapaasti. Turun islamilainen terrori-iskukin tuli SUPO:lle puun takaa, koska demari -laitos hinkkaa persettään muslimien kanssa ja kannattaa heidän väkivaltaansa kanta-suomalaisia kohtaan niin paljon, että pyrkii peittelemään tekojen todellisen Allahu Akbar -luonteen väheksyen tekoa kaikin tavoin suomalaisten turvallisuuden kustannuksella. Mikään ei ole tänäpäivänä niin halpa kuin suomalaisen henki ja elämä. Ja mikään ei ole taas niin arvokas kuin muslimin ehjä kynsinauha.

 5. Poliisihallitus pitää yhtenä perusteenaan kieltää liike sen vuoksi, että tulemme tuomitsemaan nykyiset kansanpetturit rikoksistaan sitten kun olemme vallassa. Nyt kuitenkin Ruotsissa pyritään saamaan tuomiota rikoksesta joka ei edes ole rikos ja nimenomaan takautuvasti. Tätä on demokratia.

 6. Oliko Al Jolsson rasisti? Saataisiinko tämä Liettuan Juutalainen vihdoinkin vastuuseen Minstrelperinteen ylläpitämisestä.

Comments are closed.