Koti Uutisia Pohjoismaat Ruotsin poliisi haluaa käyttää kasvojentunnistustekniikkaa rikollisten löytämiseksi

Ruotsin poliisi haluaa käyttää kasvojentunnistustekniikkaa rikollisten löytämiseksi

4

Kiina on siirtynyt käyttämään tekoälyä identifioidakseen kansalaisiaan systeemillä, joka luokittelee ihmisten sosiaalista käyttäytymistä. Nyt Ruotsin poliisi haluaa SVT:n mukaan alkaa käyttämään vastaavaa tekniikkaa tunnistaakseen rikollisia. Metodia käyttävät jo entuudestaan USA sekä Iso-Britannia. Nyt Nationellt forensiskt centrum(NFC, vapaasti suomennettuna Ruotsin kansallinen rikostieteellisen tutkimuksen keskus) haluaa monen vuoden arvioinnin jälkeen ostaa tekniikan itselleen.

– Odotamme innolla pääsevämme osaksi teknistä kehitystä aivan kuten muutkin maat. On positiivista, että tällä tavoin tutkimustyömme helpottuu, poliisin kansallisen operatiivisen yksikön NOA:n kameraprojektin vetäjä Pia Glenvik kommentoi.

Poliisi haluaa kerätä fyysisiä piirteitä ja tunnistamattomia kasvokuvia rikospaikoilta,ja sitten kasvojentunnistuksen avulla vertailla näitä kuvia ihmisistä eri viranomaisrekistereihin.

– Mikäli on suuri määrä materiaalia läpikäytävänä ja meillä on olemassa työkalu joka voi auttaa meitä kartoittamaan tätä materiaalia, säästää se todellakin aikaamme, jatkaa Glenvik.

NFC odottaakin nyt vain enää päätöksiä poliisin oikeusosastolta, joka punnitsee juridiset edellytykset tekniikan käytölle. NFC on kuitenkin vakuutunut ”ajan olevan kypsä” ohjelman käyttöönotolle ja hyödyntämiselle.

Lähde: Nordfront

4 KOMMENTIT

  1. Mukava istua tutkintovankeudessa kuukauden, koska “ohjelma” toimi kuin windows. Eikö kaikenlainen “profilointi” ole kiellettyä, jopa niin että käytetään “matemaattista” tasa-arvo kiinniottoja valkoisten joukosta, vaikka syyllinen olisi patamusta. Voiko enää idioottimaisuus mennä pidemmälle aikakautena, jolloin touhotetaan päivästä toiseen avaruusmatkasta Marssiin.

  2. Vieläkö joku ihmettelee miksei “ikuisesti” voimassa oleva ajokortti enää kelpaakaan henkilötunnistautumiseen, vaan nykyään vaaditaan 5v välein tapahtuva kasvokuvan päivitys…

  3. Oulun yliopisto kehitti yhdessä Kiinan kanssa kasvojentunnistustekniikan ennen Pekingin olympialaisia, jolla tekniikalla pystyttiin nopeasti tunnistamaan henkilöitä suurestakin joukosta. Siksipä Pekingistä ei vääriajattelijoita löytynytkään olympialaisten aikaan. Tästä aikanaan uutisoitiin mediassa, mutta ei mitenkään suureen ääneen. Tekniikka lienee myyty jo hyvinkin laajalle, mutta siitä ei puhuta…

Comments are closed.