Koti Uutisia Pohjoismaat Ruotsin poliisi asentaa 150 kasvontunnistuskameraa

Ruotsin poliisi asentaa 150 kasvontunnistuskameraa

11

Ruotsin poliisi aikoo asentaa vuonna 2020 uusia valvontakameroita osana EU:n ”kehitysprojektia”. Jo olemassa olevien kolmensadan kameran lisäksi asennetaan nyt 150 uutta kameraa, joita voidaan käyttää kasvontunnistukseen ja automaattiseen kuva-analyysiin, joiden avulla henkilöä voidaan automaattisesti seurata ja kartoittaa tekoälyn avulla.

Kameravalvonta kuuluu osaksi ”Poliisin kansallista kameraprojektia”, jota johtaa kansallinen operatiivinen yksikkö NOA. Kameroiden käytön arvellaan kasvavan rajusti seuraavien vuosien aikana ja vuonna 2121 tulee NOA:n kameraprojektiin kuulumaan noin 450 kameraa.
-Suunnitelmamme on laajentaa, kommentoi komisario Pia Glenvik, joka johtaa kameraprojektia.

Poliisi on työskennellyt EU:n rahoittaman pilottiprojektin kanssa vuodesta 2019. Rahoitus tulee EU:n sisäisen turvallisuuden rahastosta, ja siinä käytetään tekoälyä identifioimaan kasvoja, jotka löytyvät poliisin ”tuntomerkkirekisteristä”. Testattavaa tekniikkaa voidaan käyttää automaattiseen kuva-analyysiin, jossa poliisi voi seurata ja kartoittaa henkilöä automaattisesti valvontakameroiden avulla. Nyt Ruotsin poliisi haluaa tehdä kasvontunnistuksesta työkalun pysyvään käyttöön.

Sille edellytyksenä on hyvin rakennettu kameraverkosto ja tehokkaat tietokoneet, ja mitä tuleva 5G-verkko tulee helpottamanaan. Poliisin tuntomerkkirekisteriin taasen kuuluu noin 50 000 valokuvaa, ja lukumäärä lisääntyy noin 10 000:lla joka vuosi. Kuvarekisteriä on kerätty vuodesta 2015, ja sinne on tallennettu kuvia ihmisistä, joilta poliisi on kerännyt DNA-näytteet, sormenjäljet sekä valokuvan. Siihen sisältyy ihmisiä, joita epäillään rikoksista sekä ihmisiä, jotka eivät ole epäiltyjä. Ruotsin poliisi joutui esimerkiksi syksyllä massiivisen kritiikin kohteeksi, kun se vaati DNA-näytteen systeemikriitikko Bilyana Martinovskilta, jonka lisäksi myös muita henkilöitä on joutunut kuulusteluihin sekä DNA-näytteen luovutukseen ajatusrikoksessa.

Ruotsin poliisi ei tarvitse erillisiä lupia kameroiden asentamiseen johtuen uudesta kameravalvontalaista. Myös Suomessa Poliisi ja Tulli saivat vuonna 2019 luvan käyttää automaattista kasvojentunnistusta, mutta kasvojentunnistusteknologian käyttö on takkuillut käytössä olevan teknologian vanhuuteen.

Lähde: Nordfront, Yle

11 KOMMENTIT

 1. Tästä se lähtee. Totalitaristisen juutalaishelvetin luominen todenteolla johon yhtenä osana juuri nämä saatanalliset 5g mastot tarvitaan.

  Päämäärä on ilman muuta luoda tämän korona kriisin kautta uusi maailmanjärjestys jota tuttavallisemmin on kutsuttu projektinimellä agenda 2030.

  Se pitää sisällään niin uuden hiilineutraalisuuteen perustuvan talousjärjestelmän, jossa kuitenkin koronkiskonta voi entistäkin paremmin. Myös ihmisten yksilönvapaudet viedään niiltä osin, jos ne eivät ole konsensuksessa uuden maailmanjärjestyksen kanssa. Jokaista tullaan seuraamaan siis erittäin tarkkaan, joten kasvojen tunnistus laitteisto on tarpeen. Siksi näitä laitteita tulisikin tuhota kuten myös 5g mastoja vastarintana tälle pimeälle kehitykselle.

  Vain muutama päivä sitten Sauli Niinistö ilmoitti, että maailma tulee koronavirusepidemian jälkeen muuttumaan. Mitä ihmettä mahtoikaan tarkoittaa?

 2. Kasvontunnistuksen välttäminen on täysin mahdollista, keinot ovat yksinkertaisia ja halpoja. Jokainen joka tutustuu systeemin toimintaan ja periaatteisiin, pystyy välttämään tunnistuksen, puhumattakaan ammattilaisista. Herää kysymys mihin järjestelmää tarvitaan, onko tarkoitus valvoa tavallisia kansalaisia tai ehkä pikkurikollisia, jotka “esiintyvät” kameroille. Rikollisten valvonta on tietenkin hyväksyttävää, mutta mikä on milloinkin rikoksen määritelmä, todellinen rikos vai “väärä” mielipide.

 3. Tätä projektia tullaan suurimmilta osin käyttämään kansallismielisiä vastaan.

 4. Päähineet naamalle ja sabotoimaan jokainen kyseinen kamera mitä vastaan tulee

 5. Melko pelottavaa, että ajatus-“rikollisilta” aletaan kerätä DNA-näytteitä. Hyi. Ilskottava välähdys tulee mieleeni tulevaisuuden yhteiskunnasta.

  Mitenkäs on tämän EU:n yhdenvertaisuusperiaatteen kanssa: saako julkisella paikalla kulkea naamioituneena vai ei (vrt. muslimit riepuineen jä rätteineen vs naamioitumiskielto)?

  • Minulle langetettiin tuomio ns. näytösoikeudenkäynnissä, syynä oli mielipiteeni ja niiden julkaiseminen. Asiasta lavastettiin kunnianloukkaus, jossa olin loukannut rikollisen kunniaa, joka oli muuten ollut paloittelusurmaaja Markus Pönkän tyttöystävä, joten sellaisesta kunniakansalaisesta oli kyse. Esitutkinnassa minulta otettiin Dna-näyte, sormenjäljet, kämmenenjäljet, kämmensyrjän jäljet, mitattiin pituus, punnittiin ja tutkittiin olenko oikea- vai vasenkätinen. Tämä viimeinen tutkinnan kohde tuotti tutkijalle vaikeuksia, sillä en ole vasen- tai oikeakätinen, oli hauskaa katsella kun tutkija tuskaili asian kanssa ja sanoi, mitä mä nyt tänne kirjotan.
   Tämä kaikki siis tapauksessa, jossa kirjoitin omilla nettisivuillani ja omalla nimelläni.

 6. Uusissa “peltipoliiseissa” on erittäin tarkka kamera. Mahtaako niissä olla myös tämä kasvojentunnistus?

  • Melkoisen varmasti on. Sehän kehitettiin Oulun yliopiston ja Kiinan yhteishankkeena Pekingin olympialaisiin ja toimi kuuleman mukaan erinomaisen hyvin ja nopeasti suurissakin kansanjoukoissa. Näillä uusilla peltipoliiseilla muuten valvotaan koko maantieliikennettä tulevaa kilometriverotusta varten. Asia paljastui, kun ilmoitettiin niillä valvottavan keskinopeuksiakin sakotusta varten.
   Jokohan olisi aika ottaa demokratia käyttöön liikenteessäkin? Näitä peltipoliisejahan ei ole pystytelty demokratian vaatimusten mukaisesti vaan ne on joku epädemokraattisesti valtaan nostettu diktatuuri-instanssi omin lupinsa rakennellut. Näin ollen ne eivät kuulu valtiosääntömme mukaiseen demokratiaan perustuvaan yhteiskuntaan vaan kansan on poistettava ne yhteisvoimin.

 7. Uusimmat kännykät tunnistavat omistajansa kasvoista. Tekniikka halpenee, paranee ja yleistyy. Ehkä tulevaisuudessa liikeyritykset, järjestöt ja jopa rikolliset käyttävät kasvojen tunnistusta. Silloin yleistyy naamareiden käyttö. Vuoden 2060 katukuva voi olla täysin erilainen kuin nykyään. Kaikilla on naamari tai jokin muu kasvopeite.

  • Naamioitumiskielto. Se tosin nytkin koskee vain valkoisia, ei-vasemmistolaisia suomalaisia.

 8. https://mvlehti.net/2020/04/22/tukholman-jengit-ottaneet-tuhoamisen-kohteeksi-poliisin-valvontakamerat-video/

  “Poliisi on pahoillaan valvontakameroiden tuhoamisesta, jotka poliisin SVT-uutisille antaman kommentin mukaan ovat kalliita laitteistoja.”

  Olisikohan helpompaa ja JÄRKEVÄMPÄÄ poistaa neekerit Euroopasta kokonaan? Loppuisi se tarve niille kameroillekin lähes kokonaan.

  Helvetti soikoon että on sekaisin tämä maailma, kun ei osata enää järkeä käyttää lain.

Comments are closed.