Koti Uutisia Ruotsin “pakolaishyökkäyksestä” epäiltyjä hurrattiin

Ruotsin “pakolaishyökkäyksestä” epäiltyjä hurrattiin

1

UK_pakolaishyokkays_Ruotsi

Yli sata ihmistä kerääntyi hurraamaan ja näyttämään tukensa 14 ukrainalaiselle ja puolalaiselle, jotka olivat syytettyinä keskiviikkona hyökkäyksen suunnittelusta pakolaisleiriin. The Localin mukaan joukko piti sellaista ääntä, että kuulemistilaisuus piti siirtää myöhemmäksi. Miesten esiintyminen oikeudessa liittyy väitettyyn suunnitelmaan hyökätä tunkeutujien leirille Nynäshamnissa, pienessä kylässä etelään Tukholmasta.

Miehet pidätettiin autoissaan lähellä tietä maanantai-iltana. Poliisin mukaan heiltä löytyi “pamppuja, veitsiä, rautapalkkeja ja kirveitä” autoista. Helsingborgs Dagbladetin mukaan yksi vapautettiin syytteistä, koska hän on vain 17-vuotias, mutta muita syytettiin “salaliitosta suorittaa törkeä pahoinpitely”.

Poliisilla on aikaa 25. päivään asti suorittaa tutkintansa, ja tuomioistuin päättää, onko tapaus tarpeeksi vahva menemään oikeudenkäynniksi. Kaikki syytetyt kiittävät syytteet, ja Helsingborgs Dagblad totesi lainaten tuomioistuimen virkamiestä, ettei oikeusjuttu ole kovin luja ja valtio on vielä epätietoinen siitä, ovatko kaikki miehet edes yhteydessä toisiinsa.

Virkamies jatkoi, että syytteet “vaihtelevat”, sillä syytökset perustuvat Facebook-viesteihin. Näitä Facebook-viestejä selvitti Aftonbladet-lehti, joka ei epäröi käyttää valheita Euroopan invaasiota vastustavia vastaan, kuten esimerkiksi hiljattaisessa uutisoinnissa Tukholman “pakolaislasten” ja kansallismielisten välisestä taistelusta.

Lähde: The New Observer

1 KOMMENTTI

Comments are closed.