Koti Uutisia Ruotsin pääministeri: “Euroskeptisyys on nationalismin muodoista tuhoisin”

Ruotsin pääministeri: “Euroskeptisyys on nationalismin muodoista tuhoisin”

5

UK_EU_lippu

Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt on tuominnut varsin kovasanaisesti euroskeptisen liikehdinnän, kertoo Reuters. Pääministeri sanoi antamassaan haastattelussa viime viikolla, että Euroopan unionin epäonnistuminen talouskasvussa ja työpaikkojen luomisessa on vienyt uskottavuutta demokratialta. Reinfeldtin mukaan nämä ongelmat ovat avittaneet nationalistista ilmapiiriä, maahanmuuttovastaisuutta ja euroskeptisten puolueiden menestystä.

Reinfeldt kuvasi euroskeptisyyttä nationalismin tuhoisimmaksi muodoksi. “Talouskriisi on heikentänyt integraatiota ja tällaisen eurooppalaisen ajattelun puolustamista”, Reinfeldt sanoi haastattelussa. “Nationalistinen ajattelu, jota euroskeptisyydessä nähdään, on ollut Euroopan ongelmana jo satoja vuosia. Tätä ajattelutapaa voidaan verrata Venäjän toimiin Ukrainassa”, hän jatkoi.

EU-vastaisten kansallismielisten puolueiden odotetaan menestyvän tämän kuun eurovaaleissa. Kyselyjen perusteella muun muassa Ranskan Kansallinen rintama ja Itävallan Vapauspuolue olisivat maidensa suosituimpia.

Lähde: Reuters

Aiheeseen liittyen:

Kansallinen rintama eurovaalien suurin suosikki Ranskassa
Itävallan vapauspuolueelle povataan suurmenestystä EU-vaaleissa

5 KOMMENTIT

 1. ”Talouden huonot ajat” maahanmuuton ja monikulttuurisuuden vastustamisen selityksenä on niin iso valhe, että sen hokeminen kannattaa. Kun se muutama vuosi sitten aloitettiin, en silloin vielä uskonut, että sitä oikeasti toistettaisiin vuosia myöhemminkin.

  Reinfeldt on patologinen nationalismin vihaaja, jonka logiikan mukaan perimä oikeuttaa(!) halveksumaan poliittista suuntausta, kunhan kyse on afrikkalaisesta perimästä ja inhon kohteena nationalistinen puolue.

  Maahanmuutto ja monikulttuurisuus ovat niin moniongelmaisia ilmiöitä, että taloudelliset haittavaikutukset ovat siinä vain yksi osa-alue.

  Niukkojen aikojen ja nationalismin välillä on toki yhteys. Parempina aikoina enemmistö on varmuudella lampaita, joita kiinnostaa vain omalla mukavuusalueella lojuminen. Ihmiset ostetaan hyvinvoinnilla hiljaiseksi ja sietämään lähes mitä tahansa, kunhan oma kuppi pysyy vähintään puoliksi täynnä.

  Hyvinvoinnin voimakas lisääminen oli tietoinen strategia toisen maailmansodan jälkeen saksalaisen miehen kesyttämisessä sohvaperunaksi. Jatkuvasta talouskasvusta tuli välttämätöntä Uuden maailmanjärjestyksen säilyttämiseksi.

 2. Kun nyt tiedetään että Ruotsin kuningashuone kuuluu tähän 13:sta verilinjan porukkaan joka koittaa päästä maailman herruuteen ja EU on yksi niistä välineistä, niin juuri tämän tyyppistä närkästymistä voikin odottaa. Se on osa poliittista peliä jonka tarkoituksena on pitää kansa ruodussa. Ruotsissa se onnistuu helposti koska maa on hyvinvointimaa.

  Muuan tuttavani sanoi kerran:”Se on kauheeta katsella sellasta karjaa kun kuljetaan jonossa nenä kiinni toisen perseessä ilman omaa tahtoa”. Eikä se tässä kovin väärässä ollutkaan. Me olemme enemmän tai vähemmän erilaisten auktoriteettien tai esivaltojen vietävissä. Ja aina emme edes hoksaa tulleemme huijatuiksi.

  Oletteko muuten miettineet mitä yhteistä on sillä että Ruotsin kuningashuone kuuluu tähän “13:sa koplaan” ja että sielä ei koskaan ole sodittu?

  • Reinfeldtilla ja kunigashuoneella tuskin on mitään syvempiä kytköksiä. Kunigashuone ei päätä asioista, vaan eduskuntaa vastaava Riksdagen ja siellä istuva hallitus, päällimmäisenä pääministeri, joka tällä hetkellä on sirkusneekerin jälkeläinen Fredrik Reinfeldt.

   Kuningas ja kruununprinsessa ovat nykyään olemassa vain “edustustehtäviä” varten – vierailuille ja valokuvissa hymyilemiseen.

Comments are closed.