Koti Uutisia Pohjoismaat Ruotsin kruununjalokiviä varastettu – varkaat pakenivat moottoriveneellä

Ruotsin kruununjalokiviä varastettu – varkaat pakenivat moottoriveneellä

9

Ruotsi on mobilisoinut maa-, ilma- ja merivoimansa saadakseen kiinni 1600-luvun regaalit eli kruununjalokivet, jotka varastettiin keskellä päivää kirkosta Strängnäsistä. Varastettuaan esineet tiistaina iltapäivällä varkaat siirtyivät moottoriveneeseen, eikä heitä ole saatu ainakaan keskiviikkoon mennessä kiinni mittavista etsinnöistä huolimatta.

Esineet olivat alun perin kuuluneet Kustaa Vaasan pojalle Kaarle IX:lle ja hänen vaimolleen Kristiinalle. Varastettuihin esineisiin kuuluivat kruunut ja yksi valtakunnanomena eli pallo, jonka yläosassa on risti. Kruunut ja pallo haudattiin Kaarlen ja Kristiinan mukana, mutta myöhemmin ne oli nostettu ylös ja laitettu esille lasivitriiniin.

Poliisin mukaan varastetut esineet ovat “korvaamattomia kansallisia aarteita”, joille ei voi määritellä rahallista arvoa. Tarkkaa tietoa ei ole kahden varkaan tai heidän matalan moottoriveneensä ulkonäöstä, mutta poliisi epäilee heidän vaihtaneen autoon ja liikkuvan länteen tai itään kohti Tukholmaa.

Lähde: RT

9 KOMMENTIT

 1. Odotan jännityksellä olikohan kyseessä vanhanajan ryöstö vai joko tällainenkin rikollinen, mutta ehkä kiltisti toteutettu luovuus on monikulttuuristettu. Vai kuplissaan elävillä ruotsalaisilla loppui dekkarit ja tarvitaan lisää julkaistavaa?

 2. Mitenkäs helposti varastettavissa nämä korvaamattomat kansalliset esineet olivat kirkossa? Puhutaan kuitenkin nyky-Ruotsista, rauha, rehellisyys ja luottamus on historiaa. En usko että näitä esineitä tullaan löytämään.

  • Ei tullut varmaan mieleen, että jotkut saattaisivat varastaa nämä korvaamattomat kansalliset aarteet, vai miten ajattelivat, että pappi suojelee näitä, krusifiksillako?😃

   • Pyhä henki lyö varkaita valkosipulipatongilla. Huitaisi vaan ohi tällä kertaa.

 3. Toivottavasti olivat kansallismielisiä ja vaihtavat IRA:n tyyliin kansallismielisiä vangittuja jalokiviin…

 4. So the Swedish Crown has lost it’s jewels… well that’s nothing new. 😛

 5. Saas nähdä havahtuuko Ruotsin kuningashuone tässä kohtaa että Ruotsi ei ole enää lintukoto. Nimittäin, ylimystö herää kokemaan kansan tuskaa vasta siinä vaiheessa kun rikollisuus kohdistuu ko. yhteiskuntaluokkaan. Ja perinteisestihän se jolla on ollut valtakunnanomena, hallitsee valtakuntaa. Tässä tapauksessa rikolliset hallitsevat Ruotsia. Mutta sehän me jo tiedettiin.

  Toivottavasti ryöstösaalis ei löydy. Koska se tarkoittaa että kansan korvat ovat höröllään ja asioista aletaan puhumaan avoimesti kaduilla. Ja se on oiva maaperä kylvää kansallismielisyyttä. Kun koko “kansakuntaa on kohdannut tragedia”.

 6. Olisikihan asialla nämä kuuluisat serbialaiset pink pantherit? Hehän ovat tehneet vastaavia röyhkeitä ryöstöjä ja varkauksia. Tiedä häntä..

Comments are closed.