Koti Uutisia Pohjoismaat Ruotsin juutalaiset vaativat täyspäiväistä vartiointia itselleen

Ruotsin juutalaiset vaativat täyspäiväistä vartiointia itselleen

8
Kuvituskuva.

Ruotsin juutalaisyhteisö vaatii itselleen täyspäiväistä vartiointia veronmaksajien kustantamana. Tekosyynä tälle käytetään Saksassa tapahtunutta iskua, jossa kuoli kaksi saksalaista.

Tällä hetkellä juutalaisyhteisö vastaa tilojensa vartioinnista itse (tosin ainakin osittain valtion pussista lahjoitetuilla varoilla), mutta vartioinnin kustannukset tahdotaan ulkoistaa kokonaan valtiolle.

Ruotsissa on seitsemän synagogaa, joista kolme on Tukholmassa, kaksi Göteborgissa, yksi Helsingborgissa ja yksi Malmössa. Maassa on noin 20 000 juutalaista.

Lähde: Sputnik News

8 KOMMENTIT

  1. Saksan isku on hyvin epäilyttävä. Varsinkin, kun se johti myös Saksassa vastaavbiin vaatimuksiin. Kuollet eivät suinkaan olleet juutalaisia, vaan aivan sivullisia, satunnaisia ohikulkijoita. Tällaisen iskun tekijän luulisi ottavan selvää ovien vaikeuksista ym.

  2. Mitä? Niinhän ne on historian saatossa aina vaatineet vartiointia ja sitten kun joku hyväsydäminen niitä vartioi niin siitä kehittyy vuosisadan tunnetuin satu, holokausti.
    Onhan se ironista, ensin halutaan vartiointia ja sitten vartiointi onkin pahasta.
    Historia tuppaa toistaa itseään.

  3. “Holokausti oli toisen maailmansodan traagisin tapahtuma. Saksalaisten hallitsemilla alueilla asui neljä miljoonaa juutalaista, joista kuusi miljoonaa murhattiin. Sodan jälkeen heitä oli jäljellä enää viisi miljoonaa.”

Comments are closed.