Koti Uutisia Ruotsin hallitus haluaa poistaa rotukäsitteen lainsäädännöstä

Ruotsin hallitus haluaa poistaa rotukäsitteen lainsäädännöstä

9

Ruotsin hallitus julkisti torstaina integraatioministeri Erik Ullenhagin johdolla lakiesityksen, jonka tarkoitus on poistaa rotukäsite lakikirjoista. Alun perin Lex Åbergiksi kutsutussa laissa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan kielletään seuraava: “Uhata tai halveksia kansanryhmää tai sellaisten henkilöiden ryhmää, jota yhdistää rotu, ihonväri, kansallinen tai etninen tausta, uskonnollinen vakaumus tai seksuaalinen suuntautuminen.”

Erik Ullenhag politikoimassa mielenosoituksessa "suvaitsemattomuutta" ja "antisemitismiä" vastaan Malmössä viime vuoden toukokuussa.
Erik Ullenhag politikoimassa mielenosoituksessa “suvaitsemattomuutta” ja “antisemitismiä” vastaan Malmössä viime vuoden toukokuussa.

Integraatioministeri Ullenhag selittää, miksi rotukäsite halutaan poistaa: “Taistelemme rasismia vastaan, joka perustuu ajatukselle, että eri ihmisrotuja on olemassa. Kun kerran olemme sitä mieltä, ettei eri rotuja ole olemassa, lainsäädännössä ei pitäisi esiintyä sanaa rotu.”

Afroruotsalaisten valtionjärjestö kuitenkin taistelee käsitteen säilyttämisen puolesta lainsäädännössä. Järjestön puhemies Zakaria Zouhirin mukaan käsite on tärkeä instrumentti havainnollistettaessa yhteiskunnassa esiintyvää “rakenteellista rasismia”. Jos käsite otetaan pois käytöstä ruotsalaisessa lainsäädännössä, hänen mielestään ongelmat “lakaistaan maton alle”: “Olen hieman huolestunut tällaisesta kehityssuunnasta. Asia halutaan lakaista sinikeltaisen maton alle, ja sitten teeskennellään, ettei yhteiskunnassa esiinny rasismia ja ettei ihmisiä luokitella ja jaeta eri kategorioihin”, Zouhir sanoi.

Samana päivänä Ruotsin hallitus julkisti lakiesityksen, jossa transihmiset otettaisiin mukaan lain piiriin koskien kiihottamista kansanryhmää vastaan. Nämä lakimuutokset käsittäisivät lehdistönvapauslain, sananvapauslain ja rikoslainsäädännön. Hallitus kartoittaa myös syyttäjän mahdollisuutta asettaa syytteeseen kunnianloukkauksesta edellä mainittujen lakien rikkomisesta.

 

Lähteet: Nordfront.se, SVT, Svenska Dagbladet

9 KOMMENTIT

 1. Saa nähdä onnistuuko natsikortin käyttö enää jos tämä menee läpi.

 2. Eri rotuja on olemassa ja erot rotujen välillä on tutkitusti huomattavia, siitä ei pääse mihinkään vaikka poistaisi mitä lainsäädännöstä. Kohta sitä rasismia ei varmastikaan esiinny enää Ruotsissa kun ei ole etnisiä ruotsalaisiakaan. Siihen nämä näköjään pyrkivät.

  • Kääntöpuolena kukaan ei voi väittää meitä enään rasisteiksi, jos joku oikeistolainen käyttää tätä sanaa vielä meitä vastaan se taistelee omaa lakisäädäntöään vastaan. Sillä eihän rasismia voi olla jos laki kertoo että olemme kaikki täsmälleen samanlaisia

 3. Onkos tämä kaverin ihan järjiltään? Totta kai eri rotuja ja seksuaalisia suuntauksia on olemassa. Ei mustaa voi kutsua valkoiseksi, ei edes Jacksonia. Onkohan nämä vastaavien esitysten tekijät juoneet liikaa aspartaami-juomia? Horisontti on hukassa ja pahasti.

 4. No eikö tuolla Erik Ullanhagilla ole KIPA päässä??? Se kertoo kaiken hänen motiiveistaan.

 5. Rotu ja ihonväri löytyy kyllä jopa Raamatustakin, Vanhasta Testamentista. Siellä kysytään, että voiko pantteri muuttaa pilkkunsa, ja etiopialainen ihonvärinsä? Ihmisrodut ovat kyllä tosiasia, olitpa rasisti tai et!

 6. Tarkastellaanpas nyt hieman:
  “Taistelemme rasismia vastaan, joka perustuu ajatukselle, että eri ihmisrotuja on olemassa.”
  Rasismi ei tarkoita tuota. Ullenhag on nähtävästi niitä jotka määrittelevät rasismin aivan mielensä mukaan. Rasismi kaikessa yksinkertaisuudessaan tarkoittaa syrjintää rodun, etnoksen, kulttuurin, juurien/alkuperän ym. vastaavan seikan perusteella, sekä tällaista ajattelua.

  “Kun kerran olemme sitä mieltä, ettei eri rotuja ole olemassa”
  Ullenhagin ja hänen kanssamielisten mielestä siis geneettisiä eroavaisuuksia eri ihmisryhmien välillä ei ole, kaikki ovat yhtä ja samaa. Tämä sotii todella monella tapaa todellisuutta vastaan. Ullenhag on kanssamielistensä kanssa yhtä harhainen kuin fundamentalisti kristityt tai muslimit. Ullenhag voisi yhtä hyvin kiistää geenien olemassaolon. Itse asiassa niinhän hän tekeekin. Kun väitetään “rotuja ei ole olemassa” niin se on tismalleen tarkkaan täysin sama asia kuin sanoisi “geenejä ei ole olemassa”.

  Lisäksi Ullenhag pitää ihmisryhmien eroavaisuuksia huonona asiana. Miksi? Eikö hänenkaltaiset ole SuomessaKIN saarnanneet kuinnka erilaisuus on rikkautta ja voimavaraa ynnämuuta vastaavaa? Sitten kun ihmisryhmien väliltä löytyy eroavaisuuksia, niin ne ovatkin huono asia ja ne kiistetään.(?)

  Jo Suomen peruskouluissa opetetaan, että asiat kuten älykkyys, luonne, käytös jne. ovat täysin geeneistä kiinni. Yhteiskunta on kansansa heijastinkuva. Ullenhagin mukaan kaikki tutkimukset ja varsinkin se tutkimus, jossa todettiin että valkoisilla/eurooppalaisilla ja aasialaisilla on jonkin verran neanderthalien perimää kun taas afrikkalaisilla ym. ei ole, koska neanderthaleja ei näissä paikoissa asunut. Tuon Ullenhagin ajattelu sotii niin monella tapaa todellisuutta vastaan, että tästä voisi vain jatkaa ja jatkaa ja jatkaa.
  Poliittinen korrektius on sairaus.

 7. Eikös tämä Erik kanna päässään kipaa? Se on hyvä henkivakuutus! Kun monikulttuuri lähtee lapasesta, voikin lähteä samantien Tel Aviviin rautakuvun ja suojaavan reunan varjelukseen.

 8. USA:ssa poliisi käyttää rotutuntomerkkejä ihmisten tunnistamiseen. Musta, aasialainen, valkoinen, latino yleisimpinä. Rotu näkyy ihmisen DNA:sta. Seurasin töllöstä, miten raiskaussarjamurhaajaa etsittiin. Oli tyypillinen tapaus. Etsintä kesti vuosikausia ja profilointi toi esiin syrjäytyneen valkoisen miehen. Kun saatiin DNA niin tutkija sanoi heti, että tekijä oli 70 % musta ja 30 % intiaani. Mies löydettiin heti ulkonäön perusteella. Oli asunut erään rikospaikan naapurissa ja ollut kuulusteltavana. Musta, jolla oli komea kaareva intiaaninenä. Aika kapeakasvoinen. Lintumainen ulkonäkö.

Comments are closed.