Koti Uutisia Pohjoismaat Ruotsi tarvitsee 22 000 uutta poliisia vuoteen 2024 mennessä

Ruotsi tarvitsee 22 000 uutta poliisia vuoteen 2024 mennessä

6

Ruotsin uusi poliisiylijohtaja Anders Thornberg arvioi, että maahan on palkattava jopa 22 000 uutta poliisia vuoteen 2024 mennessä. Perusteluna uusien työntekijöiden tarpeelle hän kertoi olevan rikollisuuden ja väestön määrän lisääntyminen.

– Joidenkin rikosten määrät ovat laskeneet ja toiset puolestaan lisääntyneet. Jengirikollisuus ja seksuaalirikokset ovat yleistyneet, ryöstöt ja väkivaltarikokset taas ovat vähentyneet. Ruotsi on pohjimmiltaan suhteellisen turvallinen maa, mutta rikosten uhrien asema on edelleen huolenaihe, Thornberg kertoo.

Lähde: Yle

6 KOMMENTIT

 1. Tässä olisi tilaisuus monelle suomaliselle poliisille, jotka on koulutettu työttömäksi.
  Siitä mallia ja ruotsi ruotuun virka-apuna.

 2. Tosi turvallinen maa. No kulttuurinrikastajista saadaan uudet poliisivoimat Ruotsiin.🙂

 3. Voi olla että tarvisi palkata, mutta epäilen että niitä ei palkata. Mainitut rikokset kuuluvat valtaapitävien suojelemiin rikoksiin. Poliiseja tullaan palkkaamaan vain siinä tapauksessa että kansallismieliset nostavat päätään hurjalla kannatuksen kasvulla. Silloin rahaa ja palkattavia löytyy.

  Mitähän muuten ruotsalaiset tekevät nykyiselle poliisi-kadolle? Poliiseja kun irtisanoutuu ennätysvauhtia.

 4. Nyt vasta hokasin. Ruotsin Säkerhetspolisen:in logossa on samat vitsaniput ja kirves kruunun takana kuin Italian fasistien logossa oli. Ovatko siis Ruotsin turvallisuuspoliisin jäsenet fasisteja? Eikä vitsanippuja ole yksi kuten italialaisilla vaan kaksi. Ovatko ruotsalaiset poliisit sitten paatuneita fasisteja vai kovaksi keitettyjä fasisteja? On kumma kun viher-vasemmisto-marxilaiset eivät ole tuota aikaisemmin huomanneet.

  “Fasistipoliisi” voi siis ensi kerralla huutaa kun näkee Ruotsin “turvallisuuspoliisin”. Vaikka se asiasta enemmän tietäville on kunnianosoitus.

 5. Jos niiden poliisien annetaan tehdä sitä työtä mihin poliisivoimat on alunperin tarkoitettu niin siitä vaan. Valitettavasti yleisen turvallisuuden ja järjestyksen ylläpito sekä rikosten ennaltaehkäisyn ja tapahtuneiden sellaisten tutkinta on nykyään sivuseikka.

  Tunnen muutaman rivipoliisin Ruotsista ja siellä muhii myös. Peruskonstien ja kenttätason esimiesportaassa on yllättävän paljon ymmärrystä PVLn kaltaisten organisaatioiden suuntaan mutta johto on pihalla kuin lintulauta, poislukien Norrbotten missä asiat nähdään realistisemmassa valossa. Monet matujen kanssa päivittäin painimaan kyllästyneet kenttäsiat ovat vaihtaneet alaa ja se on yksi syy miksi niitä lisäinspektöörejä tarvitaan niinkin paljon. Laiva vuotaa pahasti.

Comments are closed.