Koti Uutisia Pohjoismaat Ruotsi helpottamassa rotumuukalaisten rahanpesua

Ruotsi helpottamassa rotumuukalaisten rahanpesua

1

Siinä missä kantaruotsalaiset joutuvat selvittelemään pankeille rahansa alkuperää, vaikka kyseessä olisivat omat käteissäästöt, tavoittelee Ruotsi nyt helpotusta rahanpesulle, kunhan kyseessä on rotumuukalainen. Uuden tempauksen takana on Ruotsin toiseksi suurimman kaupungin eli Göteborgin kunta.

Kunta onkin jo ehtinyt kutsua koolle maan neljä suurinta pankkia keskustelemaan asiasta. Käytännössä uudistus tarkoittaisi sitä, että rotumuukalaiset voisivat tallettaa rahoja, joiden alkuperästä ei ole tietoa. Tällä kunta tavoittelee sitä, että rotumuukalaiset voisivat entistä helpommin saada lainaa ja ostaa asuntoja.

Uuden projektin kohteena ovat raskaasta rikollisuudesta kärsivien lähiöiden asukkaat. Kunnan kiinteistöpäällikkö Marin Öbo kommentoi asiaa:

– Käteistä on useasti olemassa, mutta ei sitä aina pankkitilillä ole. Sitä on suvuilla ja perheillä. Siksi luulen, että voisimme keskustella pankkien kanssa siitä, minkälaiset olosuhteet eri alueilla on.

Kantaruotsalaisilta tullaan jatkossakin vaatimaan tarkkaa dokumentointia siitä, mistä heidän käteisvaransa ovat kotoisin. Tämä koskee myös suhteellisen pieniä summia.

Lähde: Nordfront

1 KOMMENTTI

  1. Kansallissosialistisessa valtiossa ei ole yhtä ainoaa tällaista rikollispankkia.

Comments are closed.