Koti Uutisia Ruotsalaistutkimus: kansallismieliset mediat valtapuolueiden sivustoja suositumpia

Ruotsalaistutkimus: kansallismieliset mediat valtapuolueiden sivustoja suositumpia

1

Ruotsin hallitukselle tiistaina esitelty raportti osoittaa, että kansallismielisillä verkkojulkaisuilla on enemmän vierailijoita kuin kaikilla Ruotsin valtiopäiväpuolueiden kotisivuilla yhteensä.

Kahdeksalla valtiopäiväpuolueella on keskimäärin yhteensä 19 000 yksilöllistä kävijää sivuillaan päivässä. Äärivasemmistolaisilla kotisivuilla on vielä vähemmän vierailijoita, 3 620. Niin ikään islamistiset sivut eivät ole kovinkaan suosittuja – niiden päivittäinen kävijämäärä on noin 500. Kansallismieliset verkkosivustot erottuvat joukosta selvästi, sillä niillä kerrotaan olevan 144 000 yksilöllistä kävijää joka päivä.

Sionisti ja demokratiaministeri Birgitta Ohlssonin toimeksiannosta tehty kartoitus kertoo muuttuneesta yhteiskunnallisesta ilmapiiristä. Ohlsson ei kuitenkaan ole mielissään kehityksestä: “Tämä on jotakin, joka täytyy ottaa hyvin vakavasti. Tätä ei tule liioitella mutta ei myöskään vähätellä, mutta äärioikeistolaiset ryhmät ja valkoisen vallan miljöö ovat olleet Ruotsissa jo pidemmän aikaa ja tehneet yhteistyötä Pohjolassa ja Euroopassa, ja tätä meidän on tarkasteltava.” Raportissa ehdotetaan IP-suodatusta ratkaisuksi ruotsalaisten kävijöiden rajoittamiseen kansallismielisillä sivustoilla.

Kansallismielisten medioiden kartoituksessa olivat mukana esimerkiksi Nordfront, Realisten ja Nationell.nu. Kokonaisuudessaan seitsemää Internet-sivustoa kuvataan raportissa “äärioikeistolaisiksi ja väkivaltaisiksi”.

Tutkimuksessa on käytetty lähteinä muun muassa Mathias Wågia ja Expoa. Wågilla on äärivasemmistolainen tausta, ja hänet on esimerkiksi tuomittu laittomasta tunkeutumisesta Dagens Nyheterin toimituksen valtauksen yhteydessä vuonna 1994. Expo taas tunnetaan kansallismielisten henkilöiden rekisteröinnistä, ja se työllistää lehtineen useita äärivasemmistolaisia. Edellä mainitun kaltaisia henkilöitä käytettiin nyt lähteinä yrityksessä vaientaa kansallismielinen liike Internetissä.

 
Lähteet: Nordfront, Svenska Dagbladet, Yle

1 KOMMENTTI

  1. “Raportissa ehdotetaan IP-suodatusta ratkaisuksi ruotsalaisten kävijöiden rajoittamiseen kansallismielisillä sivustoilla.”….. Nyt on kyllä hätä päällä vasemmistovenkuloilla Ruotsissa.

Comments are closed.