Koti Uutisia Pohjoismaat Ruotsalaislääkäri: “5–10 vuoden päästä päivystyksessä tarvitaan aseistautuneita vartijoita”

Ruotsalaislääkäri: “5–10 vuoden päästä päivystyksessä tarvitaan aseistautuneita vartijoita”

6

Uhkaukset ja väkivalta sairaaloiden hoitohenkilökuntaa kohtaan ovat kaiken aikaa laajeneva ilmiö Ruotsissa. Ruotsin lääkäriliiton Tukholman-osaston johtaja Andreas Fischer kommentoi olevansa tyytyväinen siihen, että sairaalahenkilökunnan koulutukseen on luvattu aiempaa enemmän rahoitusta. Hän lisää kuitenkin, ettei usko sen riittävän lopettamaan huolestuttavaa kehitystä.

– Jos nykyinen trendi jatkuu, tulemme todennäköisesti tarvitsemaan aseistautuneita vartijoita päivystyspoliklinikalle 5–10 vuoden päästä, mikäli asialle ei tehdä mitään, sanoo Fischer ja jatkaa:

– Johtokunnan tulisi ymmärtää uudenlainen todellisuus ja alkaa toimia sen mukaisesti. Paitsi, että henkilökunnan koulutusta tulee laajentaa ja lisätä, rakennuksia tulee päivittää ajan tasalle ja turvallisemmiksi. Hoitolaitos ei ole turistikohde, jossa kuka tahansa saa kekkaloida ympäriinsä ja oleskella, missä haluaa. Lääketieteellisen hoidon tarpeen tulisi muodostaa kriteerit sille, kuka saa oleskella sairaalassa.

Fischer nosti esimerkeiksi Lundin ja Mälmön, missä naamioituneet miehet kuljeskelevat päivystyksen ulkopuolella samaan aikaan kun ammuttuja ihmisiä hoidetaan. Tämänkaltaisten ilmiöiden takia on Fischerin mukaan äärimmäisen tärkeää kehittää sairaaloiden turvallisuusorganisaatiota ja hankkia niihin kattavat turvajärjestelmät, jotta sairaaloiden ovilla voisi suorittaa sisääntulokontrolleja.

Lähteet: Nordfront, SVT

Aiheeseen liittyen:
Ruotsissa järjestettiin kriisikokous lisääntyvien ammuskelujen vuoksi
Radikaalien muslimien määrä nousussa Ruotsissa
Ruotsissa no-go-alueille ei enää jaeta vakuutuksia yrittäjille
Ruotsi hyssyttelee ambulanssihenkilökunnan kokemaa väkivaltaa

6 KOMMENTIT

  1. Ikävä kyllä ei mene niinkään kauaa. Johan sielä matulaumat kulkevat jo nyt ampumisten jälkeen avoimesti pyssyjensä kanssa ja uhkailevat henkilökuntaa. Kyllä aseistautuneiden vartijoiden tarve on vuoden-kahden päästä. Jos ei sitäkin nopeammin. Tämän kesän kehitys näyttää kuinka röyhkeiksi ne tulevat.

    Sama ilmiö kun rottayhteiskunnassa. Kun ne vahvistuvat tarpeeksi, ne tulevat koko ajan röyhkeämmiksi ja röyskeämmiksi. Ja hetlken päästä edes sähäkkä kolli ei niille pärjää.

  2. Vartijoiden lisäksi terveydenhoito tulee tarvitsemaan myös lukuisan määrän poppamiehiä ja manaajia, jotta maahan tulijoita voidaan hoitaa heidän oman kulttuurinsa mukaisin keinoin. — Monikulttuurisuus vaatii.

    • Ai hitto että repesin… 😀 … Naulan kantaan, rikkautta tarvitaan!

  3. Höpö, höpö. “Ruotsi on onnistunut esimerkillisen hyvin pakolaispolitiikassaan.”
    Lainaus: Biudee hupsu hurri-ämmä.

Comments are closed.