Koti Uutisia Ruotsalaiskunnat anelevat hallituksen apua maahanmuuton kustantamiseksi

Ruotsalaiskunnat anelevat hallituksen apua maahanmuuton kustantamiseksi

0

Kymmenen ruotsalaiskunnan johtavat poliitikot ovat vedonneet hallitukseen, jotta se avustaisi näitä taloudellisesti lisääntyvän maahanmuuton kustannuksissa.

Poliitikot kymmenessä Ruotsin kunnassa ilmaisivat Svenska Dagbladet -lehdessä huolensa siitä, kuinka he pystyvät hoitamaan lisääntyneen maahanmuuton aiheuttamat kustannukset. He ovat vedonneet nyt Ruotsin hallitukseen taloudellisen avun saamiseksi, jotta tulevasta tilanteesta voitaisiin selviytyä.

“Olemme ottaneet pakolaisten vastaanottamisesta suuremman vastuun kuin useimmat muut kunnat Ruotsissa”, kirjoittivat eräät sosiaalidemokraattien, kokoomuksen ja keskustan poliitikot Svenska Dagbladetille. “Uudet asukkaamme ovat tärkeä lisä Ruotsille sekä kulttuurillisesti että taloudellisesti. Olkaamme kuitenkin rehellisiä ja myöntäkäämme, että vastaanottaminen voi olla aluksi taloudellinen rasite. On kyse kustannuksista, jotka meidän on Ruotsissa hyväksyttävä solidaarisuussyistä”, he jatkoivat.

Poliitikkojen mukaan maahanmuuton taloudelliset seuraukset ovat jo nyt lähes kestämättömiä. Tämä näkyy heidän mukaansa ylikansoitettuina kaupunginosina, lisääntyneinä sosiaalisina ongelmina, puutteellisena koulujärjestelmänä ja työttömyytenä.

Kyseiset kymmenen poliitikkoa edustavat Alvestan, Borlängen, Falköpingin, Flenin, Katrineholmin, Köpingin, Lindesbergin, Ludvikan, Nässjön ja Trollhättanin kuntia.

 
Lähteet: Nordfront, Svenska Dagbladet