Koti Uutisia Ruotsalaiset ovat nyt virallisesti vähemmistö Malmössä

Ruotsalaiset ovat nyt virallisesti vähemmistö Malmössä

0

UK_Malmo_katukuva

Ruotsalaiset ovat nyt virallisesti vähemmistönä Ruotsin kolmanneksi suurimmassa kaupungissa, Malmössä. Jo vuonna 2013 ulkomaalaisten osuus oli 50,2 prosenttia, mutta sen jälkeen tasapaino on muuttunut jyrkästi enemmän ulkomaalaisvoittoiseksi.

Malmö on usealla mittapuulla esimerkki ruotsalaisen monikulttuurisuuspolitiikan epäonnistumisesta. Sanomalehti Sydsvenskanissa toukokuussa 2013 julkaistun tutkimuksen mukaan viimeisen 20 vuoden aikana töitä tekemättömän tai opiskelemattoman väestön määrä on Malmön työikäisen väestön keskuudessa noussut 13,9 prosentista yli 24 prosenttiin. Joka neljäs malmöläinen ei tee kaupungin silmin katsoen yhtään mitään. Malmössä on yli 320 000 asukasta.

Rikoksia tutkivan Rikskriminalenin arvion mukaan vuonna 2010 noin 90–95 prosenttia kaikista turvapaikanhakijoista sai apua ihmissalakuljettajilta, jotka tarjoavat uskottavat taustatarinat maahanmuuttoviranomaisia varten. Turvapaikanhakijoita neuvotaan olemaan näyttämättä passia tai muita henkilöllisyystodistuksia. Lähes yhdeksän kymmenestä hakijasta tulee Ruotsiin ilman voimassaolevaa passia.

Lähde: MV-lehti