Koti Artikkelit Historia Rudolf Hess – Viimeiset vuodet ja kuolema

Rudolf Hess – Viimeiset vuodet ja kuolema

11

HessHitler

Melaouhi on kirjoittanut erään mielenkiintoisimman teoksen eräästä aikakautemme parjatuimmasta miehestä.” – Ronald L. Ray, American Free Press

Viimeiset vuodet ja kuolema ei ole poliittinen teos. Pikemminkin se on syvällinen henkilökuva miehestä, joka vietti yli puolet elämästään vankilassa. Se on myös tarina Abdallah Melaouhista, joka huolehti Hessistä tämän viimeisinä vuosina.” – The Barnes Review

Abdallah Melaouhi rikkoo 20 vuoden hiljaisuuden teoksellaan. Sen yksityiskohtaiset dokumentit ja valokuvat eivät ainoastaan paljasta ‘Spandaun yksinäisen’ arkea, vaan tuo meidät lähemmäksi myös Rudolf Hessiä.” – Tri Olaf Rose

26. huhtikuuta 2014 tulee kuluneeksi tasan 120 vuotta saksalaisen valtakunnanministerin Rudolf Hessin syntymästä. Hän kohosi nopeasti kansallissosialistisessa hierarkiassa ja saavutti kenties arvostetuimman aseman Adolf Hitlerin varamiehenä. Hess ei kuitenkaan ollut vain Hitlerin varamies vaan tämän luotettu ja lojaali ystävä.

Englannin-lennosta 10. toukokuuta 1941 muodostui Hessin poliittisen uran kiistellyin hetki. Tästä epäonnistuneesta ja uhkarohkeasta yrityksestä neuvotella rauhasta Englannin kanssa Rudolf Hessistä tuli liittoutuneiden vanki. Hän vietti seuraavat 46 vuotta elämästään vankilassa ja oli erään maailman tarkimmin vartioidun sotilasvankilan, Berliini-Spandaun, ainoa asukki yli 20 vuotta.

Siellä Rudolf Hessiltä vietiin kaikki ihmisoikeudet ja henkilöllisyys. Häntä hoitaneet sairaanhoitajat ja lääkärit sekä avustajat ja vartijat saivat kutsua häntä ainoastaan “vanki nro seitsemäksi”. 17. elokuuta 1987 liittoutuneet ilmoittivat 93-vuotiaan Rudolf Hessin hirttäytyneen sellissään. He eivät kuitenkaan ilmoittaneet, että Hessin kuolintapauksella oli silminnäkijä – tämän tunisialainen sairaanhoitaja Abdallah Melaouhi.

Pian Hessin kuoleman jälkeen useat asiantuntijat, toimittajat ja sotilashenkilöt alkoivat epäillä virallista tarinaa itsemurhasta. Vuosien saatossa liittoutuneiden virallinen selitys itsemurhasta päihitti lopulta kaikki muut epäilyt. Kesti vielä toiset 20 vuotta ennen kuin Abdallah Melaouhi päätti rikkoa hiljaisuuden, astua esille ja kertoa kirjassaan Rudolf Hessin salaperäisestä kuolemasta 17. elokuuta 1987. Siitä oli tullut pitkäksi aikaa tarkoin varjeltu salaisuus neljälle toisen maailmansodan voittajavallalle. Hessin kuoleman yksityiskohdat haluttiin pitää suurelta yleisöltä pimennossa kaikella hinnalla ja keinoja kaihtamatta.

Melaouhi sanoo sen suoraan: “Potilaani, entinen valtakunnanministeri Rudolf Hess, murhattiin.” Tämän väitteen hän perustaa tekemiinsä havaintoihin, mutta erityisesti saamaansa puhelinsoittoon hätääntyneeltä ranskalaisvartijalta, joka hälytti Melaouhin vankilaan. “Hess on murhattu!”, ranskalaisvartija kertoo Melaouhille puhelimessa. Myöhemmin Rudolf Hessin ruumiin vierellä seisova mustaihoinen amerikkalaisvartija sanoo Hessin sairaanhoitajalle: “Sika on nyt lopetettu.” Kaikki nämä vihjailut ja puheet murhasta eivät viittaa Rudolf Hessin itsemurhaan. Lisäksi Melaouhi esittää, ettei fyysisesti heikossa kunnossa ollut Rudolf Hess ollut voinut hirttää itseään – ei ainakaan ilman kenenkään ulkopuolisen apua. Hänen oli mahdotonta sitoa edes kengännauhojaan tai nostaa kätensä hartioidensa yläpuolelle.

Kaikki nämä omituiset yksityiskohdat on esitelty Abdallah Melaouhin suomenkielisessä teoksessa Rudolf Hess – Viimeiset vuodet ja kuolema. Kirjassa kerrotaan myös, kuinka Rudolf Hess – sen sijaan, että tämä olisi halunnut kuolla – haaveili vapautumisestaan vankilasta. Kirjassa julkaistut kymmenet Hessin käsinkirjoittamat kirjeet paljastavat vanhuksen, joka halusi päästä vapaaksi, mutta joka joutui murhatuksi, koska hän tiesi joistakin liittoutuneiden kaikkein varjelluimmista salaisuuksista.

Rudolf Hess – Viimeiset vuodet ja kuolema antaa myös tarkan kuvan Spandaun arjesta ja kulissientakaisesta elämästä. Melaouhin teos on poikkeuksellisen yksityiskohtainen ja kiinnostava kirja Spandaun viimeisen vangin viimeisistä elinvuosista – ehkäpä myös poikkeuksellinen suomenkielisessä kirjallisuudessa.

Oli suhtautuminen Rudolf Hessin politiikkaan tai elämään mikä tahansa, tämä kirja haastaa lukijansa kyseenalaistamaan virallisen selityksen entisen valtakunnanministerin itsemurhasta. Teos sopii historian tutkijoille sekä kaikille aihealueen historiasta kiinnostuneille, opiskelijoille ja niille, jotka haluavat tietää totuudesta. Tämä kirja on olemassa vain siksi, ettei Abdallah Melaouhi suostunut vaikenemaan vääryyden edessä.

HessFinalSuomi

Kirjan tiedot:

Julkaisija Fenrir Förlag HB, Ruotsi
Sivuja 233
24 mustavalko- ja värikuvaa
Yli 30 sivua ennennäkemättömiä dokumentteja ja liitteitä
Pehmeäkantinen

Julkaisuajankohta on toukokuussa. Kirjan tilaustiedoista tiedotetaan myöhemmin.

Lisätietoja Facebookissa (sivuston katselu saattaa vaatia kirjautumista Facebookiin).

Aiheeseen liittyen:

Kirja esittää uusia väitteitä Rudolf Hessin lennosta Englantiin
Dokumentit paljastavat: Rudolf Hess murhattiin

11 KOMMENTIT

  1. No niin. Pikku hiljaa valheet murenevat ja totuuden päivä pääsee paistamaan ihmisille. Ihmiset jotka kirjoittelivat muistelmiaan ovat jo sen ikäisiä, että pikku hiljaa niitä julkaistaan yhä enemmän ja totuuksia paljastuu sieltä täältä.

    On se kumma kun ihmiset jotka lähestyvät kuolemaa, anovat armahdusta teoilleen seuraavilta sukupolvilta. Perustellen aiemmat tekonsa mitä mielenkiintoisemmillä näkemyksillä. Ja yleensä sillä, että tarkoitettiin suurempaa hyvää.

    No, ei muuta kuin yksityiskokoelmiin yksi kirja lisää. Tulevat sukupolvet tulevat ihmettelemään tätä elämäämme aikaa. Ja he tulevat ihmettelemään, miten pieni joukko ihmisiä saa määrätä ja hallita diktaattiren elkein koko maapallon väestöä. Ja eri rotujen edustajat ovat heidän hännsytelijöinään.

  2. Mielenkiintoinen luetteva varmasti. Omalle hyllylle kyseinen teoa kyllä löytää paikkansa.

  3. Ehdottomasti menee hankintalistalle. Eipä Suomessa todellakaan julkaista liikaa valtavirtahistoriaan kriittisesti suhtautuvia kirjoja!

  4. Mitä Hess olisi voinut kertoa jos olisi päässyt vapaaksi? Onko kenelläkään mitään hajua asiasta? Voisi jakaa sen vaikka tässä. Eksyin vahingossa sivuille, ja täältä löytyy varsin paljon erilaista uutisointia monestakin jutusta.

    • Hessillä oli ilmeisesti tietoa Neuvostoliiton ja liittoutuneiden sopimuksista ennen 2.maailmansodan alkua – ja ehkä joistakin Saksan sopimuksista, joista on katsottu parhaaksi vaieta…
      Eikö ketään ihmetytä se, että kun Saksa hyökkäsi 1.9. Puolaan, julistivat länsivallat sille sodan miltei heti – mutta kun N-liitto hyökkäsi pari viikkoa myöhemmin (salaisen sopimuksen mukaan piti hyökätä samaan aikaan, mutta NL petti) ei sitä uhiteltu millään lailla….

Comments are closed.