Koti Uutisia Pohjoismaat Rotumuukalainen raiskasi tytön – kolmen kuukauden vankeustuomio ja ryhmäterapiaa

Rotumuukalainen raiskasi tytön – kolmen kuukauden vankeustuomio ja ryhmäterapiaa

2

Marraskuussa 2018 18-vuotias turkkilainen Can Ahmet Koyuncu raiskasi tytön Enköpingissä, Ruotsissa. Yhdessä kaverinsa kanssa Ahmet otti tytön auton kyytiin ja ajoi sitten syrjäiseen paikkaan jossa raiskasi tytön.

Poliisikuulusteluissa tyttö on kertonut olleensa Halloween-juhlissa ja juoneensa alkoholia. Juhlien päätyttyä tyttö nukahti pahoinvoivana sohvalle noin klo 23. Myöhemmin tytön kaverit herättivät hänet ja taluttivat hänet autoon joka vei hänet pois paikalta. Kun tyttö nousi ulos autosta, hän alkoi vaappua kotiaan kohti kunnes hänen tuntemansa henkilö huikkasi BMW:stä ja tarjosi tytölle kyytiä loppumatkaksi. Autossa oli hänelle kaksi entuudestaan tuntematonta miestä. Henkilö, jonka tyttö tunsi, nousi pian autosta ja lähti pois paikalta. 

Tyttö nukkui automatkan ajan, mutta heräsi siihen kun auto seisoi sammutettuna. Hän ei tiennyt, missä oli, mutta huomasi pian olevansa autossa yksin Ahmetin kanssa, joka oli vetänyt häneltä pois housut ja alusvaatteet. Kun Ahmet alkoi raiskata tyttöä vaginaalisesti, tyttö alkoi itkeä. Ahmet puolestaan kysyi tytöltä miksi hän itki. Tämän jälkeen Ahmet alkoi sen sijaan raiskata tyttöä anaalisesti. 

Huolimatta siitä, että tyttö sai tapahtuman seurauksena niin vakavia vammoja että pystyi tuskin kävelemään kahteen päivään käräjäoikeus katsoi, ettei anaalista raiskausta voitu todistaa. Tämän vuoksi Ahmet tuomittiin vain vaginaalisesta raiskauksesta. Tytöllä oli kehossaan myös mustelmia, joiden tyttö kertoi Ahmetin aiheuttaneen. 

Kun raiskaus oli ohi, Ahmet siirtyi auton etupenkille hänen kaverinsa jatkaessa ajamista. Itkuinen tyttö päästettiin autosta pois jonkin matkaa kotoaan. Hän kertoi perheelleen mitä oli tapahtunut, ja poliisiin otettiin yhteyttä. Tämän jälkeen tyttö vietiin sairaalaan.

Uppsalan käräjäoikeuden tuomion mukaan Ahmet tuli Ruotsiin kymmenvuotiaana, mutta on edelleen Turkin kansalainen. Ahmetilla on entuudestaan rikosrekisterissään kaksi merkintää, muun muassa kortitta ajamisesta. Ahmetin äiti asuu edelleen Turkissa ja viranomaisten mukaan Ahmetilla on ”uusimisriski vastaavien tapausten kohdalla”. Tästä huolimatta syyttäjä ei lähtenyt vaatimaan maastakarkoitusta. 

Käräjäoikeus tuomitsi Ahmetin aluksi kahden vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen. Johtuen hänen nuoresta iästään tuomiota pudotettiin ensin vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi, ja lopulta käräjäoikeus katsoi että Ahmetin tuomio muutetaan vain kolmeksi kuukaudeksi vankeutta sekä osallistumiseksi ROS-ohjelmaan(Relation och samlevnadsprogrammet, suom. suhde- ja yhteiselämäohjelma). Kriminaalihuollon mukaan ohjelmassa ”on kyse vapaamuotoisesta kahdeksan seksuaalirikollista per ryhmä käsittävästä ryhmäterapiasta, jossa keskustellaan ensin laajasti aiheesta ja siirrytään sitten henkilökohtaiselle tasolle harjoitusten, roolipelien ja kotitehtävien muodossa. ROS:in osallistujat ”työstävät kysymyksiä kuten intimiteetti, suhteet, muutosstrategiat, tunteiden käsittely ja sen käsittely miltä rikoksen uhrista tuntuu”.

Ahmetin tulee maksaa tytölle 115 000 kruunua vahingonkorvauksia. Ahmetin ystävää syytettiin avunannosta raiskaukseen ajettuaan autoa, mutta hänet kuitenkin vapautettiin todisteiden puuttuessa. Henkilö on Sri Lankan kansalainen, eikä syyttäjä vaatinut hänellekään maastakarkoitusta.

Lähde: Nordfront

2 KOMMENTIT

  1. Eikö edes vakavapuhepuhuttelua? Toivottavasti dialogpolisittaret tarjosivat mehua ja sahramipullaa. Kuka hoitaa Ahmetin post-traumaattista kokemusta rasistisesta ruotsalaistytöstä.

Comments are closed.