Koti Uutisia Romanit pakotetaan pois ukrainalaisesta kylästä

Romanit pakotetaan pois ukrainalaisesta kylästä

2

UK_Ukraina_romanit

Noin 12 romaniperhettä muuttaa pois kylästä Odessan alueella Etelä-Ukrainassa sen jälkeen kun sadat kyläläiset hyökkäsivät heidän koteihinsa. Tapahtumat alkoivat, kun kahdeksanvuotiaan tytön ruumis löytyi hylätystä talosta sunnuntaina. Tytön ruumiissa oli merkkejä väkivallasta, ja 20-vuotias romanimies pidätettiin epäiltynä tytön tappamisesta. Kun paikalliset kuulivat tapahtuneesta, he kerääntyivät ja hyökkäsivät joukolla romanien alueelle.

Kuusi romaneille kuuluvaa asuntoa Loshchinovkan kylässä joutui noin 300 ukrainalaisen hyökkäyksen kohteeksi, raportoi venäläinen uutistoimisto TASS. Viranomaiset lähettivät poliisiosaston alueelle, kun sadat kyläläiset kokoontuivat hajottamaan romanien taloja.

Romanit taipuivat kyläläisten vaatimuksiin ja suostuivat keräämään omaisuutensa ja muuttamaan pois kylästä. Heidät viedään kylästä poliisisaatossa maanantaiaamuna, ja talot myydään myöhemmin, raportoi RIA.

Paikallishallinnon pää totesi, että “vähintään 50” romania lapsineen muuttaa alueelta. Vaikka laissa ei ole käsitelty tällaista joukkokarkotusta, ovat romanit hänen mukaansa ymmärtäneet, etteivät he enää voi elää alueella paikallisten vihan kohteena.

Lähde: RT

2 KOMMENTIT

  1. Tämä oli kovin monimutkainen kommervenkki. Kuka ne sivut ajo alas? Niitä ei saa edelleenkään suoraan auki, tai ainakaan minä en osaa, tyhmä kun olen. O ja pääsinpä piruperkele kumminkin vaikka koko vihreänaamainen taistolaisrintama koetti estää. Hyvä, miehet, tätä eteenpäin. Tällä kertaa jo omalla nimellä.

  2. “Lähidemokratia” toimi. En edes jaksa enää tähän aikaan illasta kirjoittaa, kuinka täällä meillä olisi toimittu. Eikäpä sitä tarvitsekaan. Kaikki täysijärkiset Suomen kansalaiset sen kyllä tietävät itsekin.
    “Mutta missä on Tavja Havonen?”

Comments are closed.