Koti Uutisia Romanit mellakoivat Ranskassa

Romanit mellakoivat Ranskassa

2

 

Tusinoittain romaneita otti osaa väkivaltaiseen mellakkaan Moiransin kaupungissa Ranskassa. He vaativat vangittua romania vapautettavaksi, jotta tämä voisi osallistua hautajaisiin.

Tiistaina kaupungissa poltettiin vähintään 15 autoa, ja teitä ja raiteita tukittiin autojen avulla. Tämän jälkeen noin sadaksi kasvanut lauma hyökkäsi erään yrityksen tiloihin ja pahoinpiteli tämän johtajan. Paikalliset kertoivat France Infolle nähneensä “äärimmäistä väkivaltaa”. Jotkut asukkaat ajoivat autonsa kauas turvaan romaneilta.

Mellakoijat yrittivät myös tunkeutua kaupungintalolle, josta kaikki työntekijät oli evakuoitu. Myös paikalliset koulut olivat piiritettyinä eivätkä oppilaat voineet poistua niistä.

Samaan aikaan vankilassa, jossa romani oli vangittuna, alkoi mellakka. 20 vankia sytytti vankilassa tulipaloja, minkä lisäksi he murskasivat sellien lukkoja.

Lähde: RT

2 KOMMENTIT

  1. Olis kai ollu parempi antaa niskalaukaus tälle vangitulle smugulle heti episodin alkupuolella niin oltaisiin vältytty monelta pahalta.

  2. 24.10. Uutisissa (mm. ESS) oli kaunisteltuja kertomuksia Lahden Hennalan matujen torikokouksista. Kuuluvat SPR-johtajan mukaan pakolaisten kulttuuriin. Tosiasiassa mellakka oli hyvin lähellä ja poliisikin kutsuttiin paikalle useammalla partiolla. Taannoin muistan kuinka Vastarintaliike valtamedian mukaan mellakoi Jyväskylässä. Jännä nähdä miten selitetään nämä Hennalan rakennusten rikotut ikkunat ja kalusteet ja se että joka päivä savunaamoja viedään polille paikattavaks tai putkaan. Ai niin, eihän niistä uuden lain mukaan saa kertoa.

Comments are closed.