Koti Uutisia Romania ja Bulgaria EU:n korruptoituneimmat

Romania ja Bulgaria EU:n korruptoituneimmat

3

UK_Romania_ja_Bulgaria

Maanantaina paljastettu raportti paljastaa, että Romania ja Bulgaria ovat Euroopan unionin korruptoituneimmat valtiot. Korruptio maksaa vuosittain EU:lle 120 miljardia euroa. Raportin paljastukset osoittavat uusien EU-maiden ongelmallisuuden.

EU:n sisäasioista vastaavan komissaari Cecilia Malmströmin mukaan korruptio koskettaa kaikkien EU-maiden talouksia. Toisaalta raportti kertoo, että korruptiota esiintyy kaikisssa jäsenmaissa.

EU:n vähiten korruptoituneet valtiot ovat Tanska, Suomi, Luxemburg ja Ruotsi.

Lähde: Reuters

3 KOMMENTIT

  1. Suomessa korruptio pidetään hienostuneemmin piilossa, eikä virkamiehet ota avoimesti lahjuksia rahvaalta. Raha otetaan suuryrityksien lobbaajilta ja julkiset hankkeet jaetaan mm. vapaamuurarijärjestöjen kautta. Julkinen salaisuus korruptiosta on myös surullisen kuuluisa THL, joka saa miljoonia voitelurahaa GSK:lta ja sen jälkeen tekee päätöksensä rokottetoimittajasta, joka on sattumoisin aina sama. THL:n tominta on niin härskiä, jotta on aihetta epäillä, että GSK voitelee yrityksen lisäksi myös suoraan sen johtavat työntekijät. Huomion arvoista on myös, että THL ei ole enään virasto vaan valtio-omisteinen yritys (Y-tunnus: 2229500-6). Tästä seuraa se, että ne voitelumiljoonat saadaan myös ansiotuloina ilman virkamiehiä sitovia palkkaluokkia.

  2. Ketkä päättivät perseaukisten maiden jäsenyyden?

    Talouskomissaari Olli Rehnin olisi pitänyt tutkia Eu:hun pyrkijöiden talous, ei homma toiminut… Loiset tuli kuppaamaan.

  3. Romaanikulttuuria normaalitasolla, ei yllätä. Huijareita kaikki tyynni.

Comments are closed.