Koti Uutisia Romaneille tuomiot puukkotappelusta

Romaneille tuomiot puukkotappelusta

1

Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi viime perjantaina kaksi miestä ja yhden alaikäisen pojan väkivaltaisesta sukuriidasta, joka tapahtui marraskuussa 2017.

Rainer Jari Henry Koivisto, 19, Robert Leif Rikhard Koivisto, 21, ja 16-vuotias poika saivat kukin neljä vuotta vankeutta tapon yrityksestä. Rainer Koivisto oli tapahtuman aikaan vapautunut vain kuukautta aiemmin vankilasta suorittamastaan henkirikostuomiota, ja hänet tuomittiin lisäksi suorittamaan kaksi vuotta ja viisi kuukautta jäännösrangaistusta. Kokonaisrangaistus on lähes kuusi ja puoli vuotta vankeutta.

Uudessa väkivallanteossa uhrina oli sukulaismies, jota takaa-ajon päätteeksi sumutettiin kaasusumuttimella ja lyötiin kolme kertaa puukolla selkään. Tekoväline oli lapinleuku.

Uhri kertoi oikeudessa, että hän oli tullut Vaasaan selvittämään suvun sisäistä kiistaa. Hän kertoi, että Vaasan sukulaiset olivat antaneet hänen sukuhaaralleen yleisen kiellon tulla “moottoritietä edemmälle”. Mies oli päättänyt lähteä Vaasaan selvittelemään riitoja ja ajatteli saavansa tukea vanhemmalta sukulaismieheltä. Alle viiden minuutin keskustelun jälkeen tilanne muuttui väkivaltaiseksi uhrin ystävien ja kolmen tuomitun vaasalaisen välillä.

Käräjäoikeus katsoi, että kaikilla syytetyillä oli aktiivinen rooli tilanteessa ja että se täytti tekijävastuun edellytykset. Uhri ei kyennyt nimeämään, kuka kolmesta takaa-ajajasta käytti puukkoa eikä tapauksella ollut silminnäkijöitä. Kaikki kolme tuomittua kiistivät oikeudessa syyllistyneensä tapon yritykseen.
 

Lähde: Ilta-Sanomat

1 KOMMENTTI

Comments are closed.