Koti Artikkelit Rikosseuraamuslaitos: kansallissosialistinen arvomaailma on laitosturvallisuusriski

Rikosseuraamuslaitos: kansallissosialistinen arvomaailma on laitosturvallisuusriski

16

Vastarintaliikkeen pitkäaikainen aktivisti Jesse Torniainen on ollut maaliskuun puolesta välistä lähtien vangittuna Riihimäen vankilassa. Kyseessä on Suomen korkeimman turvaluokituksen vankila, johon sijoitetaan pääasiassa pitkäaikaisvankeja ja jengiläisiä.

Jesse Torniainen.

Lähes kolme ensimmäistä vankeuskuukautta kuluivat odottaessa varsinaista sijoituspäätöstä sekä rangaistusajan suunnitelmaa. Päätös tuli torstaina 7. kesäkuuta, eikä sillä juurikaan ole vaikutusta Jesse Torniaisen arkeen, sillä hän pysyy samassa sellissä, jossa hän on ollut tähänkin asti.

Päätöksessä on kuitenkin vähintään mielenkiintoisia piirteitä. Rikosseuraamuslaitoksen kirjoittaman rangaistusajansuunnitelman mukaan kansallissosialistinen arvomaailma on riski laitosturvallisuudelle. Torniainen kertoo kysyneensä päätöksen saatuaan listaa niistä poliittisista ideologioista, jotka riskeeraavat laitosturvallisuuden, mutta sellaista listaa ei kuulemma ole olemassa.

Torniaisen rangaistusajansuunnitelma koostuu kolmesta asiasta: väkivallan käyttöön liittyvien asenteiden tarkastelu (tämä on normi kaikille väkivaltarikoksista tuomituille vangeille), tulevaisuuden suunnitelmien kartoittaminen (tämäkin on normaali käytäntö suurimmalle osalle vangeista) sekä hämmentävimpänä kohtana “ideologian ja siihen liittyvien asenteiden tarkastelu”.

Vaikka virallinen syy hänen vankilassa ololleen on siis väkivaltarikos (törkeä pahoinpitely), on hänen suunnitelmaansa kirjattu osallistuminen “keskusteluihin” liittyen kansallissosialistiseen ideologiaan. Torniainen kertoo kieltäytyneensä tästä, koska hän ei – ainakaan virallisesti – istu vankilassa mielipiderikoksista.

Turvallisuusriskiksi julistetusta ideologiasta liittyen Torniaisen toimintaan mainitaan lisäksi, että hänellä on “kattava tietämys kansallissosialismiin liittyen”. “Arvion mukaan hän voi pyrkiä rekrytoimaan muita vankeja järjestön toimintaan tai levittämään kansallissosialistista ideologiaa vankilassa.” Tämä oli kirjattu “Muita”-kohdan alle, joten on epäselvää, mikä kohdan pointti oli.

Sijoittamispäätös ei ainakaan teoriassa ole lopullinen, sillä siirtyminen toiseen vankilaan myöhemmin voi olla mahdollista, mikäli edellytykset täyttyvät ja mikäli vanki itse sitä haluaa. Avovankila ei kuitenkaan Rikosseuraamuslaitoksen päätöksen myötä kuulu näihin vaihtoehtoihin.

Torniaiselle voi lähettää vankilaan kirjeitä alla olevilla yhteystiedoilla. Muistathan, että henkilökunta lukee kaikki kirjeet. Merkitse myös lähettäjän tiedot.

Jesse Eppu Torniainen
Kaunolanraitti 3
11310 Riihimäki
(PL 100, 11311 Riihimäki)

Toimitus

16 KOMMENTIT

 1. Hienoa, että Torniainen on pysynyt vahvana myös vankila-aikana eikä ole alistunut poliittiselle manipulaatiolle. On myös erittäin kannustavaa lukea viikottain hänen uusia artikkeleitaan Kansallisesta Vastarinnasta – vankila-ajankin voi käyttää tehokkaasti!

  • eräskin poliittinen vanki kirjoitti magnum opuksensa 😉

   ja menestyi hyvin vapauduttuaan

 2. Ideologinen mielipide on tosiaankin estettävä. Emme saa rakastaa, kunnioittaa tai palvella maatamme,ihmistä , sisäistä ja kaikkialla olevaa Jumalaa. Onneksi harhojen maailmassakin on oikeudenmukaisuutta. Kaikki paska mitä yhtiö Suomi meille nyt tarjoaa, on jonain päivänä,ja piankin kiduttajan housuissa. Tsemppiä Jesse!

 3. Kiitos osoitteesta.

  Suomihan on tasa-arvon “kärkimaita” maailmalla joten olettaisin että kaikkien vankilaan joutuneiden punarkkien arvomaailmaa ruoditaan myös syväluotaavilla keskusteluilla asiaan perehtyneen kallonkutistajan kanssa. Onhan kommunismi todistettavasti aiheuttanut enemmän kuolemia ja ympäristövahinkoja kuin mikään muu poliittinen aatesuuntaus.

 4. Kansallisaatetta pidetään kirjaimellisesti vaarallisena aatteena, elämme häpeän ja rappion aikaa, haluan oman elämäni aikana nähdä tässä asiassa täydellisen muutoksen.

 5. Vai on Torniainen sijoitettuna Riihimäellä, yhdessä Suomen vaarallisimpien vankien kanssa ja jengiläisten kanssa. Kaikkea hyvää Jesselle, toivottavasti vankeusaikasi sujuu hyvin ja nopeasti! Tsemppiä! 🙂

 6. —–BEGIN PGP SIGNED MESSAGE—–
  Hash: SHA256

  Toisaalta eristäminen muista vangeista estää saamasta vaikutteita vankien valtavirralta: Vankiloita hallitsevalta islamilaiselta mafialta.

  —–BEGIN PGP SIGNATURE—–
  Version: GnuPG v2

  iJwEAQEIAAYFAlsfgrgACgkQDmZXr8OzRkMBhwP/Ve1WFreT7NfiAK2HI3tJoA7O
  hOG1xwyEEN3A93p5h3HDBwt2zgrCk4KWZNsOBHGQCTRCFG/HU4Fi6GfK1GHH5Ofp
  qgi3QTKk8MkMW/ogogDETClIhhJBmEC29EdrguUrlakV2BbZH91RAhpgTYAs9VcO
  k/bt2jtrCMPKbJzrEQI=
  =SfOS
  —–END PGP SIGNATURE—–

  • Ei hän ole eristyksessä.

   Kaikkea hyvää Torniaiselle ja hienoa, että hän kirjoittaa vankilassa olessankin artikkeleita. Esimerkillinen aktivisti!

 7. Jesselle paljon tsemppiä! Päivä kerrallaan kohti kirkkaampaa tulevaisuutta!

  • Vinkkaa samalla mutkin ittelles ja saat ottaa mukaas kaikki kaveris, jos on jotain asiaa. Katotaan sitä saippua asiaa uusista perspektiiveistä… Vaikken kolmannen valtakunnan fani olekaan toisin kuin täällä suurin osa, toivon silti tsemppiä Jesselle vankilaan. Rikosseuraamuslaitoksen perustelut kuulostaa jo Kgb/Guantanamo kamalta!

 8. Silloin kun vanha valta kaatuu, haetaan uudet johtajat vankilasta.

  Tämä on historiallinen tosiasia lukemattomine esimerkkeineen. Aatteensa vuoksi vankilaan joutuminen on todiste lahjomattomuudesta.

 9. torniaiselle zempit. nää on näitä juttuja, jotka motivoi taistelussa epäoikeudenmukaista maailmaa vastaan. itse olin myös itsepuolustuksesta 3v vankilassa josta yli kaksi suljetulle.

 10. Pidä pintasi Jesse! älä anna niiden rikollisten tehdä mitään lehmänkauppoja kanssasi.

Comments are closed.