Koti Artikkelit Luonto Retkeilyä Keski- ja Itä-Suomessa

Retkeilyä Keski- ja Itä-Suomessa

6

Kirjassaan Gold in the Furnace kansallissosialistifilosofi Savitri Devi kertoi häneltä joskus kysytyn, mikä häntä ideologiassa viehättää. “Sen kauneus”, hän vastasi empimättä.

Luonto sen monimuotoisuudessaan on aina ollut olennainen osa kansallissosialistista maailmankatsomusta, ja Kansallinen Vastarinta onkin julkaissut useita ympäristöajattelua käsitteleviä kirjoituksia vuosien varrella. Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen suhdetta luontoon ja eläinoikeuksiin on käsitelty sen poliittisen manifestin kohdassa 6.

Pohjoismainen Vastarintaliike järjestää Suomessa vuosittain useita luonto- ja eräretkiä. Tapahtumat voivat olla joko valtakunnallisesti järjestettyjä koulutus- ja virkistystapahtumia tai paikallisryhmien pienimuotoisempia oma-aloitteisia tilaisuuksia. Luonnossa liikkuminen on paitsi terveellistä se myös lujittaa ryhmähenkeä ja johdattaa ihmismielen pois arjen pinnallisista rutiineista elämän peruskysymyksiin.

Syyskuun alussa Lappeenrannan paikallisryhmä ulkoili Savitaipaleella kauniissa syyssäässä, minkä lisäksi porilaiset järjestivät yhden yön yli kestäneen virkistäytymisretken luonnonkauniiseen Helvetinjärven kansallispuistoon.

Retken aikana nautittiin rennosti kansallispuiston ympäristöstä kiipeilemällä kevyesti kallioisessa maastossa ja patikoimalla yhteensä hieman yli kymmenen kilometriä. Patikoinnin lisäksi osallistujat viettivät aikaa keskustelemalla maailmankatsomuksellisista aiheista sekä tulevista tapahtumista ja aktivismeista. Yö vietettiin teltassa ja riippumatoissa leiriytymiseen tarkoitetulla rannalla.

Helvetinjärvi.

Lappeenranta.

Kotimatkalla aktivistit pysähtyivät reitin varrelle osuneille markkinoille jakamaan Vastamedia-lehteä. Markkinoilla vastaanotto oli äärimmäisen positiivinen, ja varattu lehtimäärä olikin hetkessä jaettu kokonaisuudessaan.

Tahdotko ottaa osaa tervehenkiseen kansallismieliseen toimintaan sekä poliittiseen kamppailuun sinun ja perheesi puolesta? Ota rohkeasti yhteyttä lähimpään paikallisryhmääsi TÄÄLLÄ ja lähde tutustumaan toimintaan. Muutos lähtee itsestä!

 

Johannes Murto

6 KOMMENTIT

 1. Näin niinkuin kiireellisen kaupungissa asuvan ihmisen näkökulmasta voin sanoa, että metsässä sitä ihminen on oikeasti onnellisimmillaan. Kun ei tarvitse koko ajan juosta materian ja muun luonnottoman perässä, vaan vain katselee luonnon rauhallisuutta, häviää kaikki stressi.

 2. Luonto on kyllä parasta mielenterveyslääkettä. Hienoa toimintaa jälleen aktivisteilta.

 3. Kauniita maisemia, reippaita nuoria! Varmasti oli hieno retki, ja upea kokemus.

 4. Tervetuloa Vastarintaliikkeen väki jatkossakin retkeilemään tänne luonnonkauniiseen Keski-Suomeen.

  Täällä Jyväskylän Kuokkalassakin on uskomattoman upea luontopolku mm. kiertäen Sippulanniemessä. Mahtavia kallioita…! Lintutorneja löytyy puolenkymmentä lähialueelta. Ylistön luonnonsuojelualueella on harvinaisuuksia. Kylmänorontien kalliot, joiden juurella on vanhahkoja OK-taloja, ovat kuin jostain toisesta maailmasta… Unesta!

  Pohjois-Päijänteen jylhiä metsäisiä vuorimaisemia riittää täällä silmän, sielun ja ruumiin iloksi…!

  Keskustan tuntumassa on Tourujoen hieno pieni luonnonsuojelualue, kannattaa sekin tsekata… !

  Hyvää syksyä!

  Terveisin isänmaalliset Jyväskylän kaupungin asukkaat.

Comments are closed.