Koti Uutisia Raumalle pakolaisia Syyriasta

Raumalle pakolaisia Syyriasta

4

Rauman kaupunginhallitus päätti äskettäin ottaa vastaan 20 syyrialaispakolaista Jordaniasta ja Libanonista. Pakolaiset saapuvat Raumalle syksyllä 2014. Kaupunki on hakenut pakolaisten vastaanottoa varten ylimääräistä rahoitusta Sylvia-hankkeelta laskennallisten korvausten lisäksi. Rauman kaupungin mukaan kiintiöpakolaisten vastaanotosta “ei aiheudu merkittäviä kustannuksia”. Raumalle saapuvat pakolaiset ovat lapsiperheitä, joissa on pääasiassa alle kouluikäisiä lapsia.

Maahanmuuttajien määrä kaikkialla Satakunnassa on selvästi lisääntynyt viime vuosina, ja määrä tulee lisääntymään kiihtyvällä tahdilla. Pori vastaanottaa 15–20 pakolaista joka toinen vuosi, Huittinen, Harjavalta ja Ulvila ovat tehneet sopimuksen asiasta ja Eurassa pakolaisten vastaanotto on suunnitteilla.

Eduskunta päätti kiintiöpakolaisten määrän vuonna 2014 olevan yhteensä 1 050 ihmistä.

Lähde: Rauma.fi

4 KOMMENTIT

  1. Tänne nurkkiin tulevat pyörimään ja kouluja käymään samalla kun oppivelvollisuutta pidennetään ja opettajakohtaiset oppilasmäärät kasvavat. Paljoa ei enää opetukseen rahaa käytetä, mutta vielä pienempi osa näistä rahoista enää _suomalaisten_ koulutukseen menee. Ja varmasti tulee huumeet yleistymään satakunnassa! Ei voi muuta sanoa kuin -Sotaan paska-systeemiä vastaan!

  2. Kuka huomasi EU Observin uutisen jossa kerrotaan että EU maat haluavat perustaa globaalin EU-konsulaatiston jonka seurauksena maiden omia konsulaatteja lopetettaisiin?

    http://euobserver.com/foreign/124809

    Jos leikitään ajatuksella että ei-eu maasta halutaan päästä maahanmuuttajaksi tai pakolaiseksi johonkin EU-maahan, niin kuka valvoo näitä viisumien ja matkustuslupien myöntämistä? Jos esim. joku haluaa Suomeen kun on kuullut maasta pelkkää hyvää, niin joku ei-suomalainen voi katsoa numeroita ja todeta “ahaa, Suomessa on vielä 1000 kiintiöpakoilaispaikkaa käyttämättä” ja lätkästä leiman viisumiin. Se kuinka tarkasti hakijan henkilöllisyys ja tausta tarkistetaan, se vissiin on sattuman varassa.

    Envaikutus globaalista konsulaattijärjestelmästä ei vaikuta hyvältä. Kansakunnilta hukkuu hallinta oman maan asioihin sekä ohjaamisoikeus perustettavaan järjestelmään. Eikä se ole edes halpa. ~500Me vuodessa menisi sen pyörittämiseen ja perusmiskulut päälle. Pitäähän globaalien konsulaattien johtajille saada kunnon palkat ja luontaisedut. Edustavathan he koko EU:ta, missä sitten ovatkin.

Comments are closed.