Koti Uutisia Rauhanturvaajiksi hakevien määrä vähentynyt

Rauhanturvaajiksi hakevien määrä vähentynyt

1

Sunnuntaisuomalainen kirjoittaa, että rauhanturvaajiksi hakevien reserviläisten määrä on vähentynyt viime vuosilta. Kymmenen vuotta sitten hakijoita oli 4 000, kun parina viime vuotena hakijoita on enää ollut vain 1 500. Kriisinhallintatehtävät kuitenkin kiinnostavat puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen kantahenkilöstöön kuuluvia, sillä tälle vuodelle hakijoita oli tuhat.

Puolustusvoimien on ollut vaikeaa löytää rauhanturvaajiksi sopivia henkilöitä. Esimerkiksi lääkäreistä ja rakennusalan osaajista on ollut pulaa. Lisäksi kelpoisuusvaatimusten arvellaan karsivan hakijoita. Puolustusministeri Carl Haglund näkee tilanteen huolestuttavana ja pitää erilaisia rekrytointitoimia mahdollisina.

Suomella on rauhanturvaajia tällä hetkellä ainakin Afganistanissa, Libanonissa ja Malissa. Tähän mennessä kaksi suomalaista rauhanturvaajaa on kaatunut Afganistanissa.

 

Lähteet: Yle, Puolustusvoimat

1 KOMMENTTI

  1. Harry Potterimme on huolestunut monesta asista. Mutta tästä petro dollarin suojelusta hänen ei pitäisi olla huolissaan. Paljon enemmän hänen pitäisi kantaa huolta Suomen rajojen ylläpitämisestä sekä mahdollisiin kriiseihin varautumisesta.

    Ehkä Suomalaiset ovat vaan havahtuneet ettei korvaus palkkasotilaan elämästä ole riittävä. Rauhanturvaajat kun harvoin ajavat maan todellista etua. Poikkeuksetta täytyy selvitellä USA:n sotkemien valtioiden sisäisiä asioita. Esimerkkeinä voidaan mainita Libya, Egypti, Syyria, Palestiina jne…

    Kirjoittakaapas muuten hakukoneeseenne “Great Man Made River” niin näette mikä oli Gaddafin suurin rikos. Tietysti sen lisäksi että hän potki USA:n öljy-yhtiöt maaperältään pois. Hän aikoi tehdä Saharasta viljakeitaan. 4000km 4m halkaisijaltaan olevaa putkea pumppausasemineen ja paineenkorottimeen oli jo kaivettu Saharaan. Ja laitos oli melkein valmis kun Ranskalaiset ja Britit pommittivat putkiston ja laitokset rikki “sotilaallisina kohteina”.

    Putkien piti toimittaa vettä myös naapurivaltioihinkin, joten suurin uhka olisi ollut että Afrikka olisi nousstu jaloilleen. ja sehän ei sopinut valtaa pitäville.

Comments are closed.