Koti Uutisia Rasisminvastainen mielenilmaus olematonta viharikosta vastaan Saksassa

Rasisminvastainen mielenilmaus olematonta viharikosta vastaan Saksassa

0
Rheinland-Pfalzin pääministeri Malu Dreyer ja hakaristi.
Rheinland-Pfalzin pääministeri Malu Dreyer ja hakaristi.

Äärivasemmistolainen “rasisminvastainen” tapahtuma Bingenin kaupungissa Saksassa on jäänyt tyhjin käsin sen jälkeen kun paljastui, että rikos, jota vastaan äärivasemmistolaiset aikoivat osoittaa mieltä, oli pakolaisen suorittama.

Punaiset, mukaan lukien Rheinland-Pfalzin osavaltion sosialistinen pääministeri, kaikki paikalliset kirkot ja Saksan ammattiyhdistysten liitto, vaativat mielenosoitusta sen jälkeen kun piirretty hakaristi löytyi paikallisen vastaanottokeskuksen seinältä. Myös tuli oli sytytetty talon kellarissa säilytettyihin halkoihin.

Saksan valtamedia yritti välittömästi ottaa tapauksesta kaiken irti, ja etusivuilla vilisi kuvia hakarististä ja palovahingoista otsikolla “Uusnatsien viharikos”. Sanomalehti Handelsblatt taas kirjoitti “Poliisi tutkii oikeistolaista motiivia tuhopoltolle”, ja tätä muut lehdet toistelivat loputtomiin.

Vallanpitäjät ryntäsivät nopeasti paikalle ottamaan osaa. Pääministeri Malu Dreyer sosialistipuolueesta ja integraatioministeri Irene Alt vihreistä tulivat molemmat paikalle osoittamaan järkytyksensä hakarististä.

“Tämä ei ole ainoastaan järkyttävää, vaan myös hyvin häpeällistä. Emme halua tätä maahamme”, Dreyer totesi ennen kuin hän kirjoitti Facebookissa “Väkivalta ja viha ulkomaalaisia kohtaan on hirviömäistä”. Lisäksi hän julisti olevansa “demokraattisten, suvaitsevaisten ja avoimen yhteiskunnan” arvojen puolesta.

Kuitenkin vain muutama tunti ennen mielenilmauksen alkua poliisi ilmoitti pidättäneensä epäillyn, 26-vuotiaan pakolaisen. Hän väittää itseään syyrialaiseksi ja asuu itse kyseisessä vastaanottokeskuksessa. Motivaatioksi hän ilmoitti vihan täyttä vastaanottokeskusta kohtaan.

Samaan aikaan Ala-Saksissa pidätettiin toinen tunkeutuja samasta rikoksesta, vastaanottokeskuksen tuhopoltosta.

Lähde: The New Observer