Koti Uutisia Kotimaa Rasismikortti viuhahti Satakunnan ammattikorkeakoulun opinnäytetyössä

Rasismikortti viuhahti Satakunnan ammattikorkeakoulun opinnäytetyössä

10

Kokemäkeläinen-lehti uutisoi vuonna 2017 paikallisesta Jakamisen paikka ry:n pyörittämästä Bazaari-hankkeesta. Hanke käytti työvoimana Suomeen tunkeutuvia “turvapaikanhakijoita” saamallaan 40 000 euron julkisella rahoituksella. Uutisessa näkynyt turvapaikka-aktivisti Kim Uotila on nyt julkaissut opinnäytetyön, jossa paikallismedian videota syytetään rasistiseksi. Siinä kirjoitetaan:

“Hanketoimintaa ei voi koskaan liikaa markkinoida. Kävijämäärä näytti nousevan heti, kun paikallislehdessä oli juttu toiminnasta. Julkisuus ja toiminnan tunnetuksi tekeminen on keskeistä asiakkaiden saamiseksi ja toiminnan näkyväksi saattamiseksi. Samalla näkyvyys voi olla myös toiminnalle riski, kun turvapaikanhakijoita vastustavat saavat mahdollisuuden mustamaalata toimintaa. Bazaari-toiminta sai kokea myös tämän, kun paikallinen videokuvaaja jakoi videonsa rasistisessa kontekstissa YouTube-palvelussa. Tämä saattoi karkottaa joitakin asiakkaita. Toisaalta ko. video nostatti jonkinlaisen paikallisen vastarinnan ja moraalisen paheksunnan kuvaajaa vastaan ja jotkut tulkitsivatkin, että video toi lopulta Bazaarille positiivista mainetta.”

Kokemäkeläisen toimittaja sanoo, että haukkuja tuli sähköpostin välityksellä, mutta kehuja tuli sitäkin enemmän ja myös kasvotusten. Bazaarin viiden euron buffet-lounas nostatti vihaa myös paikallisissa yrityksissä.

– Kuitenkin hygieniataso oli eniten ihmisiä vihastuttanut asia. Onko ulkomaalaisten hygieniatason kritisoiminen rasismia? Enemmänkin on rasismia, kun turvapaikanhakijat saavat tarjoilla mitä vain pöperöä ilman mitään hygieniavaatimuksia, ja terveystarkastaja ei reagoi tähän mitenkään ja samalla suomalaisilta yrittäjiltä vaaditaan tiukat hygieniaehdot, kommentoi Kokemäkeläinen-lehden toimittaja.

Vuoden 2017 kuntavaaleissa kymmenen ääntä saanut Uotila oli vasemmistoliiton listoilla. Hänen teemansa oli kehittää turvapaikanhakijoiden kotoutumista ja suvaitsevaisuutta sekä yhteisöllisyyttä. Kunnallisvaalit eivät hänen kohdallaan onnistuneet, mutta nyt hän jatkaa samaa valkoisten syrjäyttämistä edistävää propagandaa Satakunnan ammattikorkeakoulun kautta. Onko väkivaltaisia miehitystukikohtia eli vastaanottokeskuksia puolusteleva politiikka sosiaalialan koulutusohjelman opetuksen mukaista?

Lähde: Kokemäkeläinen

Lue myös:

“Turvapaikanhakijoiden kahvilan” toiminta ei kestä päivänvaloa Kokemäellä
Nuori toimittaja ei taipunut Jessikka Aron painostukseen
Kokemäki Satakunnan väkivaltaisin kunta – syynä vastaanottokeskus

10 KOMMENTIT

 1. Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan kansakunnan elinedut ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi. -Risto Ryti

 2. Kyseinen toimittaja teki juuri sitä työtä jota toimittajien pitäisi tehdä: Puolueetonta informaation jakamista. Hän esitti kysymyksiä ja antoi paikkaa pyörittäneille tahoille mahdollisuuden vastata kysymyksiin. Sen sijaan että pyörittäjät olisivat voimesti vastanneet kysymyksiin, he pakoilivat kysymyksiä ja esittivät vaateita että kysymykset olisi pitänyt esittää kirjallisina etukäteen.

  Silloin kun toiminta ei ole läpinäkyvää, “alemman portaan” ihmiset eivät saa kommentoida ylemmän portaan tekemisiä. Tässäkin tapauksessa lienee ollut ko. käytäntö, koska kyse oli pakoloisista. Mutta blondi halusi välttämättä piiloutua jonkun kasvottoman tahon taakse ja päästä itse kuin koira veräjästä. Videolla oli selkeästi nähtävillä että kyse ei ollut valtion verovaroin tuetun läpinäkyvän toiminnan pyörittämisestä. Johon osallistuneetkin ymmärsivät että toiminta ei kestäpäivänvaloa.

  Kokemäenjoen toimittajia tarvittaisiin Suomeen paljon lisää.

 3. Ja tällaiset 0 tutkimukset menevät läpi hyppien sekä keikkuen?
  Tämä vain osoittaa kuinka rappiolla koulutus on ja korkeammalle mentäessä se vain rappeutu korruption höystämänä.
  Näin niitä “osaajia” kouluttaan suomessa, ammatilliselta puolelta leikattiin 220 miljoona ja missään ei juuri asiasta mainittu, mutta kun yliopistoilta vähennettiin 2% oli maansuru ja vallankumous kinttaalla.
  Tänä päivänä korkeampi koulutus takaa vain ylimielisemmät henkilöt, joista älykkyys on valovuosien päässä.

 4. On se itselläkin hahmottunut jo aikaa sitten kuinka rappeutunutta nämä akateemiset ahjot ovat suurimmalta osin.Virat täysin yhdentekeviä suojatyöpaikkoja niille, joilla on jokin akateeminen näyte ja näitä katsotaan vielä ylöspäin, jessus mitä degeneraatiota.Kunnia kirurgeille yms. mutta itsellä suuri arvostus käsityön taitajia kohtaan ja ihan muidenkin tuottavan työn tekijöitä kohtaan eikä minkään vitun virkkaajien akateemista koordinointia, yhtä tyhjän kanssa.Maahantunkeutujien bazaareja yms.autonpesu paikkoja kyllä rahoitetaan mutta eikös rahoitusta muuhun enää löydykkään.

 5. “Rasismi” — juutalaisen Lev Davidovich Bronsteinin (“Leon Trotsky”) keksimä termi. En käytä KOSKAAN. Neekerit ja hiekka-apinat eivät ole eri rotua (race) vaan eri LAJIA.

  “Feminismi” — juutalaisen Margaret Feldmanin keksimä termi.

  “Natsi” — juutalaisen Konrad Heidenin keksimä loukkaava termi kansallissosialisteista. En käytä koskaan.

  “Antisemitisti” — Juutalaisen Moritz Steinschneiderin keksimä termi. “Juutalaiset” eivät ole juutalaisia vaan edomialaisia, juudalaisia, kaananilaisia sekä enimmäkseen kasaareja. Seemiläisiä tai semiittisiä he EIVÄT ole, vaan niitä olemme me valkoiset eurooppalaiset. (Nooan valkoinen poika oli Seem. Juutalaisten ja arabien kantaisä on ruskea Jaafet ja neekerien musta Haam.) En käytä termiä koskaan.

  • ”Juutalaiset” eivät ole juutalaisia vaan edomialaisia, juudalaisia, kaananilaisia sekä enimmäkseen kasaareja. Seemiläisiä tai semiittisiä he EIVÄT ole, vaan niitä olemme me valkoiset eurooppalaiset. (Nooan valkoinen poika oli Seem. Juutalaisten ja arabien kantaisä on ruskea Jaafet ja neekerien musta Haam.) En käytä termiä koskaan.”
   No EI!

 6. Itse kaivan persettä ja kokkailen itelleni. Tässäkö olisi SE jakamisen paikka? Vapaamuurarien catering-tilaisuuteen? I wonder?

  • Sillä persheellä voisi olla kysyntää tietyissä suvakkipunarkkien kaveripiireissä…

Comments are closed.