Koti Uutisia Rasismikohu: Liza Marklund soitti viikinkirokkia Ruotsin radiossa

Rasismikohu: Liza Marklund soitti viikinkirokkia Ruotsin radiossa

8

Ruotsalaiskirjailija Liza Marklund soitatti Ultima Thulen kappaleen “Sverige, Sverige fosterland” lauantaisessa radio-ohjelmassa, mikä sai poliittisesti korrektit näkemään punaista.

UK_Marklund

Tunnettu ruotsalainen rikoskirjailija ja toimittaja Liza Marklund valitsi kuulla Ultima Thule -yhtyeen kappaleen “Sverige, Sverige fosterland” viime lauantaina esitetyssä P1-radiokanavan kesäohjelmassa. Marklundin kappalevalinta oli tuottaja Henrik Johanssonin mukaan tarkoin harkittu; Marklund halusi testata, kuinka suvaitsevaisia ihmiset todellisuudessa ovat kohdatessaan jotain, josta he eivät ole samaa mieltä.

Johansson kertoo Marklundin kappalevalinnasta: “Syy siihen, että tuo kappale soitettiin siinä kohtaa, oli se, että ennen kappaleen alkua Liza puhui suvaitsevaisuudesta – että meillä on taipumus suvaita kaikkia, jotka ajattelevat juuri kuten me itse. Mutta heti, kun kohdataan jotain, joka käy tätä vastaan, syntyy hirvittävä haloo.”

Dagens Nyheter -lehden mukaan Ultima Thulen kappaletta pidetään rasistisena ja nationalistisena. Lehden mukaan monet sosiaalisessa mediassa ovat miettineet lopettavansa Marklundin kirjojen ostamisen, koska tämä soitti radiossa “natsimusiikkia”. Marklund ei ole itse kommentoinut kohua.

Toimittaja Christoffer Röstlundin Twitter-julkaisu antoi viitteitä miehen omasta suvaitsevaisuudesta toisia ihmisiä kohtaan:

 

"En välitä kontekstista. Jos soitat merkittävintä ruotsalaista rasistirockbändiä ikinä, olet ihmisenä nolla."
“En välitä kontekstista. Jos soitat merkittävintä ruotsalaista rasistirockbändiä ikinä, olet ihmisenä nolla.”

 

Lähteet: Nordfront.se, Dagens Nyheter, Helsingin Sanomat

8 KOMMENTIT

  1. Punaisten mielestä nationalismi = rasismi, ja etenkin se, että siinä olisi jotain väärää. Naurettavaa.

      • Mitä olen noiden vasemmistomätäpäiden kanssa puhunut niin vastustavat nimenomaan valkoisten nationalismia. Samalla heille on ihan ok afrikkalaisten kansallissosialismi.

  2. Siinä se suvakkien rasistinen touhu tul hyvin esille. Isiksen apinalauman äännähtely ois tieten kelvannu ja sitä ois ihailtu monesta eri näkökulmasta.

    • Tais joku ruotsalainen politiikko verrata “ruotsalaisia” isiksen taistelijoita talvi- ja jatkosodan vapaaehtoisiin.

  3. Lizallakin on enemmän munaa kuin ruotsalaisilla ‘miehillä’.

Comments are closed.