Koti Uutisia Rasismihysteriaa: palomies sai potkut vesimelonin vuoksi

Rasismihysteriaa: palomies sai potkut vesimelonin vuoksi

10

41-vuotias amerikkalainen palomies Robert Pattison oli juuri aloittanut uudessa työpaikassaan Engine 55 -palolaitoksella Detroitissa, kun hän sai potkut erikoisen rasismikohun seurauksena.

Palolaitoksella on ollut pitkään perinteenä, että uudet tulokkaat tuovat työkavereille jotain lahjaksi tullessaan taloon. “Se ei ole vapaaehtoista, vaan pakollista. Tulet mukaan porukkaan tuoden lahjoja. Yleinen lahja on donitsit, mutta saat tuoda, mitä haluat”, palolaitoksen työntekijä Shawn McCarty kertoi.

Pattison toi tuliaiseksi vesimelonia, mikä sai 90-prosenttisesti mustista työntekijöistä koostuvan detroitilaisen palolaitoksen rasismikohun valtaan, sillä vesimeloni koettiin rasistiseksi. Vanha yhdysvaltalainen stereotypia on, että mustat ovat suuria vesimelonin ja kanan ystäviä.

Vesimeloni johti uuden työntekijän irtisanomiseen koeajalla. Pattisonin mukaan hän ei ollut tarkoittanut loukata ketään.

 

Lähde: Findance.com

10 KOMMENTIT

 1. Ei ole kauaa, kun samassa maassa järkytyttiin puistosta löytyneestä banaaninkuoresta. Sen pohjalta saatiin koko viikonlopun yli jatkunut keskustelu ja kansainvälinen mediahuomio. Taisi joku nähdä painajaisiakin. Lopulta selvisi, että joku oli jättänyt banaaninkuoren löytöpaikalleen siksi, ettei lähettyvillä ollut roskakoria.

 2. En tiennytkään että neekerillä on etuoikeus vesimeloneihinkin. No, nyt tiedän. Hävettää silti valkoisten puolelta. Sillä jon neekerit pitävät vesimelooneista, niin se on heidän häpeänsä. Ei sen joka syö niitä esim. koska harrastaa ruumiin kulttuuria. Asia jolle donitsit ovat myrkkyä.

  Miksi ne muuten pitävät niistä? Saavatko ne huulillaan imettyä nestettä paremmin? Vai koittavatko kuka saa isoimman sullottua poskiinsa?

  • >En tiennytkään että neekerillä on etuoikeus vesimeloneihinkin.
   Samanlailla kuin homoilla on oikeus sateenkaareen.

 3. Vähäpäisten touhua tosiaan, lähes yhtä sairasta kuin toistenpuolestaloukkaantuvien suomeliassa

 4. Punaniska lähtee. Nekrut jää. Tää elämää jenkeissä on.
  Sairasta porukkaa. Valkoinen ei olisi nakannut paskaakaan vaan nauranut räkäset naurut. Todennäköisesti ei olisi edes osannut huomioida “syy-yhteyksiä” jossain vastaavassa paaallljooon karkeammasta neekereiden Black Lives Matter vittuiluista.

Comments are closed.