Koti Uutisia Rasismihysteriaa Britannian viihdemaailmassa

Rasismihysteriaa Britannian viihdemaailmassa

2

Viihdeuutiset

VIIHDEUUTISET Tunnettu näyttelijä Benedict Cumberbatch kompastui pahemman kerran rasismihysteriaan mielistellessään maahanmuuttajia ja rasisminvastustajia.

Cumberbatch yritti miellyttää rasisminvastustajia väittämällä, että mustien näyttelijöiden heikko menestys Isossa-Britanniassa johtuisi siitä, että heitä syrjitään. “Värillisillä näyttelijöillä on erittäin vaikeaa Iso-Britanniassa”, hän totesi.

Rasisminvastainen järjestö Show Racism Red Card löysi lauseesta kuitenkin rasismia, sillä sen mukaan ilmaus oli “aikansa elänyt ja mahdollisesti loukkaava”.

Maanantaina Cumberbatch yritti lepytellä rasisminmetsästäjiä muun muassa kutsumalla itseään idiootiksi. “Olen ihan hajalla käytettyäni loukkaavaa terminologiaa. En puolustele mitenkään sitä, että olen idiootti, ja tiedän, että vahinko on jo tapahtunut. Toivon vain, että tämä tapaus alleviivaa tarvetta oikeanlaisten ilmausten käytölle”, hän sanoi.

Benedict Cumberbatch on näytellyt muun muassa Hobitissa, Star Trekissä ja Sherlock Holmesissa.
Benedict Cumberbatch on näytellyt muun muassa Hobitissa, Star Trekissä ja Sherlock Holmesissa.

“Nolointa tässä on se, että puhuin epätasa-arvoisuudesta Iso-Britannian näyttelijöiden keskuudessa ja tarpeesta korjata tilanne nopeasti”, näyttelijä jatkoi.

Cumberbatch oli kuitenkin väärässä, sillä nolointa oli alunperinkin ryhtyä etsimään keinotekoisia syitä mustien huonolle menestykselle ja sen jälkeen vielä mielistellä paikallisia rasisminmetsästäjiä.

 

Lähde: Dome.fi

2 KOMMENTIT

  1. Itki rasismia->haukkui itseään rasistiksi->teki itsestään pellen.
    Hyvinhän se meni 😀

Comments are closed.