Koti Uutisia Raportti: poliisi aiheutti Charlottesvillen kaaoksen

Raportti: poliisi aiheutti Charlottesvillen kaaoksen

2
Poliisijohtaja Alfred Thomas.

Viime elokuussa Yhdysvaltain Charlottesvillessä järjestettiin maan suurin valkoisten mielenosoitus vuosikausiin. Unite The Right -niminen tapahtuma sai runsaasti kansainvälistä huomiota jo etukäteen sekä varsinkin sen jälkeen, kun yksi “rasisminvastustaja” oli menehtynyt jäätyään auton alle. Äärivasemmistolaiset myös pyrkivät hyökkäämään valkoisten kimppuun, mikä johti laajoihin yhteenottoihin kaupungin kaduilla.

Valtamedia ja johtavat poliitikot luonnollisesti syyttivät kansallismielisiä väkivallasta, vaikka jo alusta asti oli selvää, että nimenomaan vastamielenosoittajat pyrkivät käyttämään väkivaltaa laillista mielenosoitusta vastaan. Kansallismieliset myös painottivat sitä, että paikoitellen jopa kaoottiset yhteenotot syntyivät poliisin myötävaikutuksella. Poliisi oli estänyt kansallismielisiä kokoontumasta sekä marssimasta alkuperäisen suunnitelman mukaisesti, hajottanut mielenosoituksen jo ennen kuin se edes alkoi sekä ohjannut vastapuolet yhteen.

Erityisesti kuolemaan johtanut yliajo sekä poliisihelikopterin putoaminen taivaalta aiheuttivat runsaasti mediapainetta tapahtuneen ympärille ja asiasta käynnistettiin laaja tutkinta. Nyt raportti on valmistunut ja se osoittaa, että kaupungin poliisilaitos oli hyvin pitkälle vastuussa kaaoksesta. Raportin seurauksena kaupungin ensimmäisenä mustana poliisijohtajana juhlittu Alfred Thomas joutui eroamaan. Raportti vahvisti vaihtoehtomedioissa ja somessa levinneen tiedon, jonka mukaan poliisi seurasi passiivisena sivummalta, kun mielenosoittajat ottivat keskenään yhteen.

Kaksi poliisin komentokeskuksessa työskennellyttä poliisia kertoi myös, että Thomas oli antanut kyseenalaisia toimintaohjeita poliiseille. “Antakaa heidän tapella vähän. Silloin meidän on helpompi julistaa tapahtuma laittomaksi kokoontumiseksi”, päällikkö ohjeisti miehistöä.

Monet amerikkalaiset ovat ihmetelleet, miksi poliisijohtaja haluaisi julistaa laillisen mielenosoituksen laittomaksi kokoontumiseksi jo etukäteen. Tämä on herättänyt kysymyksiä siitä, oliko käsky estää valkoisten mielenosoitus tullut ylemmältä taholta.

Lähteet: The Washington Post, Daily Stormer

Aiheeseen liittyen:

Charlottesvillen menestys ja jälkipyykki
Heimbach puolusti kansallismielisiä Charlottesvillen oikeidenkäynnin edustalla
Dokumentti Charlottesvillestä – Vastarintaliike mainitaan
Charlottesvillestä säikähtänyt rahaeliitti alkoi markkinoida äärivasemmistoa
Juutalainen Sanoma-konserni valehteli jälleen Charlottesvillestä

2 KOMMENTIT

  1. Kunnon ZOG-meininkiä. Hyvin kanssa huomaa sen, miten äärivasemmisto on pelkkä eliitin työkalu.

  2. Neekerit toimivat itseään vastaan. Miten tyhmiä ne voivatkaan olla.

Comments are closed.