Koti Uutisia Ranskassa puhjennut aseellisia yhteenottoja pakolaisleirillä

Ranskassa puhjennut aseellisia yhteenottoja pakolaisleirillä

0

UK_poliisi_Calais

Pohjois-Ranskassa sijaitsevalla Grande-Synthen pakolaisleirillä Dunkerquenissa puhkesi tiistaina aseellisia yhteenottoja, joissa haavoittui neljä ihmistä sen jälkeen, kun kilpailevien salakuljetusjengien välillä oli ollut kahakoita. Kahta miestä hoidettiin yöllä ampumahaavojen takia, kolmannella miehellä oli puukotushaavoja ja yhtä naista oli lyöty päähän yhteenotoissa. Neljä ihmistä on pidätetty tapon suunnittelusta.

Poliisi uskoo, että kilpailevien salakuljetusjengien välillä syntyneet väkivaltaisuudet juontavat juurensa leirillä olevien muslimien ja kristittyjen välillä kyteviin jännitteisiin. Mellakkapoliisi David Michaux kertoi sanomalehti Le Figarolle: “Muslimien ja ei-muslimien välit ovat täällä todellinen ongelma. Suurin osa leirin noin 3 000 asukkaasta on kurdilaisia muslimeja Irakista, Iranista ja Syyriasta, mutta vähemmistö on Iranin kristittyjä. […] Muslimit yrittävät ajaa kristityt ulos leiristä.”

Michaux lisäsi, että santarmien yksikkö oli Grande-Synthen leirillä tiistaina. He kuulivat sieltä arvionsa mukaan 40 laukausta.

Poliisi löysi ammuttuja 9 mm:n hylsyjä, muttei aseita, vaikka paikalla oli yön aikana useita mellakkapoliiseja.

Lähde: MV-lehti