Koti Uutisia Ranskassa mellakoidaan kolmatta yötä – kaksi teiniä kuoli poliisien takia

Ranskassa mellakoidaan kolmatta yötä – kaksi teiniä kuoli poliisien takia

2
Kuten monissa muissakin Euroopan maissa 2010-luvulla, ovat Ranskassa polttopulloin ja ilotulittein varustetut mellakat arkipäivää.

Kun Ranska toipuu viikonloppujen keltaliivi-mielenosoituksista, arkena odottaa tavalliset mellakat polttopulloineen ja ilotulitteineen. Tällä kertaa syynä mellakointiin on kahden ”teinin” kuolema. Teinit olivat varastaneet skootterin, jolla epäiltiin olleen osuutta useisiin kolareihin ja häiriötilanteisiin Grenoblen kaupungissa. Poliisit seurasivat ja yrittivät pysäyttää skootterin etenemisen, mutta sattuikin onnettomuus ja kypärättömät teinit menettivät henkensä.

Oletettavasti kyseessä ei ollut tavalliset valkoiset ranskalaiset. Reagointi teinien kuolemaan on ollut hyvin tyypillistä rotumuukalaisille: polttopulloja, palopommeja, ilotulitteita ja kivittämistä. Osansa on saanut niin kaupungin poliisilaitos kuin pelastushenkilökuntakin, joka on mennyt sammuttamaan tulipaloja. Ainakin neljä palomiestä on loukkaantunut. Yksi mies on pidätetty esineiden heittelemisestä kohti poliiseja.

Lähde: RT

https://www.rt.com/news/453039-france-riots-grenoble-police/

2 KOMMENTIT

  1. Kerran apinat menivät Ranskanmaalla poliisia karkuun muuntajakaappiin ja paistuivat entistäkin mustemmiksi. Mellakkahan siitäkin tuli, sano.

  2. Tarinan opetuksena on se ettei kannata lähteä rikolliselle polulle. Siinä käy aina huonosti.

Comments are closed.