Koti Uutisia Ulkomaat Ranska sijoittaa eliittijoukkojensa tiedustelu-upseereita juniin terrori-iskujen pelossa

Ranska sijoittaa eliittijoukkojensa tiedustelu-upseereita juniin terrori-iskujen pelossa

1

Ranskan kansallinen poliisi Gendarmerie on ilmoittanut sijoittavansa juniin kautta maan GIGN-joukkoihinsa kuuluvia tiedustelijoita tulevien terrori-iskujen estämiseksi. GIGN-yksikön toimialueisiin ja tehtäviin kuuluvat terrorismin vastainen toiminta, panttivankien pelastus sekä kansallisten uhkien vakoilu.

Gendarmerie on käynnistänyt operaation, josta käytetään koodinimeä “Train Marshall”. GIGN-joukkojen tulee sulautua matkustajien joukkoon ja olla tehtävässään niin huomiota herättämättömiä kuin mahdollista. Heidän tulee tulla tilanteisiin väliin ja paljastaa itsensä vain terrori-iskun sattuessa.

– He [GIGN-joukot] tulevat matkustamaan lähtevissä matkustajajunissamme joka ikinen päivä. He vaihtavat matkareittiään uhkatason korkeudesta riippuen, kommentoi Gendarmerie-komentaja, eversti Ghislain Rety uutistoimisto AFP:lle. Ghislain lisäsi, että agenttien tulee olla tehokkaita ja rauhoittaa terroria pelkääviä kansalaisia.

Ghislainin mukaan epäonnistunut terrori-isku Amsterdamista Pariisin matkalla olleessa junassa vuonna 2015 oli motivoiva tekijä operaatio “Train Marshallin” aloittamiseen. Tuolloin 25-vuotias marokkolainen Ayoub El Khazzani avasi tulen junavaunussa aseistettuna Kalashnikovilla, Luger-pistoolilla ja puukolla. Potentiaalisen joukkomurhan junavaunussa estivät kolme amerikkalaista, yksi britti sekä yksi ranskalainen. Kolme ihmistä haavoittui ennen kuin El Khazzani saatiin aisoihin.

Lähde: RT

1 KOMMENTTI

Comments are closed.