Koti Uutisia Ulkomaat Ranska kutsuu suurlähettiläänsä pois Roomasta

Ranska kutsuu suurlähettiläänsä pois Roomasta

2

Ranskan hallitus loukkaantui, kun Italian varapääministeri Luigi di Maio tapasi kaksi keltaliiviaktiivia. Aktiivit ovat asettumassa ehdolle seuraavissa vaaleissa. Ranskan ulkoministeriö perustelee suurlähettilään kotiutusta Italian perättömillä, jatkuvilla poliittisilla hyökkäyksillä. Ulkoministeriön lausunnossa jatketaan, että mielipiteitä saa olla, mutta Italian hyökkäykset ovat jatkuneet toisen maailmansodan loppumisesta saakka. 

Myös Italian pääministeri Matteo Salvini on aiemmin osoittanut tukensa Ranskan keltaliiveille. Salvini on aiemmin todennut, että ihmisillä on oikeus irroittaa itsensä kamalasta presidentistä. Tämä onkin hiertänyt Pariisin ja Rooman välejä. 

Salvini on ottanut jo diplomaattisemman linjan sekä on pyytänyt Ranskan presidenttiä tapamaan ja keskustelemaan viimeaikaisista jännitteistä valtioiden välillä. Salvini kuitenkin lisää, että Ranskan tulee lopettaa laittomien maahantunkeutujien palauttaminen Italiaan. 

Lähde: RT

2 KOMMENTIT

  1. Tää oli hauska uutinen kun luin sen viikolla. Macron otti herneet nenäänsä kun Italian pääministeri tapasi Pariisissa Keltaliivien johtajan. Se oli Macronille liikaa kun omat pallit heiluu kansan painostuksessa. Ja ihan yhtä paljon kirveri Salvinin kommentit Ranskan siirtomaatoimista.

    Je heti perään tuli toinen uutinen siitä että Macron vetäisi hernet nenään Venäjän kaasuputken ja Saksan kanssa. Macron sanoi että Nordstream 2 putki ei saisi nousta rannikolle Saksassa joska se asettaa Saksan keskeiseen asemaan kaasunjakelijana. Öööö… vastako se sen nyt keksi? Vai ymmärsikö se että Merkel joutuu väistymään ja uudet tuulet eivät olekkaan enää Ranska-mielisiä?

    No, Ranska on euroopan velkaisimpia maita. Arogantti käytös turisteja- ja oman maan kansalaisia kohtaan on tullut tiensä päähän. Macron tulee jäämään historiaan vallasta syöstynä päämiehenä kuten Bush-nuorempi epäonnistuneena presidenttinä Amerikan yhdysvalloissa. Teistysti Macron muistetaan seksualisista suuntautumisistaankin. Mutta niistä ei vielä saa puhua.

  2. Ranskalaiset ovat vitsi. Siis nämä Macron & kumpp., tosin hyvin vaarallisia sellaisia.

Comments are closed.