Koti Uutisia Ranska kieltää jatkossakin GM-maissin

Ranska kieltää jatkossakin GM-maissin

1

Ranskan parlamentin alahuone on säätänyt lain, joka kieltää geenimuunnellun maissin viljelyn maassa vedoten ympäristöseikkoihin. Lakia voidaan soveltaa kaikkiin GM-lajikkeisiin, jotka EU tulee sallimaan.

UK_Ranska_MonsantoLaki on Reutersin mukaan jatkumoa viimekuiselle asetukselle kieltää Monsanton MON 810 -maissi, joka tullaan sallimaan EU-alueella. Mikäli EU tulee jatkossa sallimaan jonkin lajikkeen, kuten DuPont and Dow Chemicalin Pioneer 1507 -maissin, on se edelleen kielletty Ranskassa. Senaatti hylkäsi helmikuussa samanlaisen lakiehdotuksen perustuslain vastaisena. Pioneer 1507 voidaan sallia EU:ssa myöhemmin tänä vuonna, kun 19 EU-maata epäonnistui keräämään tarpeeksi ääniä sen kieltämiseksi.

Ranskan sosialistihallitus kuten konservatiivinen edeltäjänsäkin on vastustanut geenimanipulaatiota väestön skeptisyyden ja ympäristöaktivistien painostuksen vuoksi ja kannustaa jäsenmaita vastustamaan geenimuunneltuja kasveja. Sen sijaan muun muassa Englanti ja Espanja laittavat edistyksen ja kilpailun ympäristön ja kansanterveyden edelle tukemalla geenitekniikkaa.

Lakiehdotus menee vielä senaatin hyväksyttäväksi, mutta vaikka ehdotus torjuttaisiin, on alahuoneella viimeinen sana asiassa. Euroopan komissio on nyt alkanut keskustella mahdollisuudesta estää jäsenvaltioita päättämästä viljelykiellosta.

Lähde: RT

1 KOMMENTTI

  1. No niin. Tässä onkin sitten pienen konfliktin alku. Nimittäin kun Cognackin maakunnassa sijaitsee Monsanton geenimanipulaatio tehdas. Ja laakson toisessa päässä Round-Up tehdas. Ihan nielemättä ei Monsanto esim. sulje näiden kahden tehtaan tuotantoa.

    Saas nähdä saadaanko traktorimarssit liikkeelle.

Comments are closed.