Koti Uutisia Ranska ja Saksa: salattua pikaviestintää rajoitettava

Ranska ja Saksa: salattua pikaviestintää rajoitettava

1

Siirtolaistulvan jälkimainingeissa puhjennut terroriaalto on saanut Ranskan ja Saksan viranomaiset kiristämään otetta viestinnästä. Maiden edustajat vaativat salattuja pikaviestintäohjelmia kehittäviä yrityksiä estämään salauksen käytön epäillyiltä “ääriliikkeiden” jäseniltä.

Saksan sisäministeri Thomas de Maizièren mukaan tarkoituksena ei ole kieltää itse ohjelmia vaan niiden väärinkäyttö. Hän ei kuitenkaan selventänyt, kuinka esto olisi tarkoitus toteuttaa ja kuinka sitä valvottaisiin. De Maizière mainitsi erityisesti Telegram-pikaviestintäohjelman, jota heinäkuussa 2016 Ranskan Normandiassa kirkkoon hyökänneet jihadistit käyttivät.

Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuven mukaan terroristit hyödyntävät Telegramin kaltaisia salattuja pikaviestiohjelmia iskujen suunnittelussa ja koordinoinnissa. Salatuissa verkoissa myös pyöritetään laitonta ase- ja ihmiskauppaa.

Matkapuhelimiin asennettava ohjelma mahdollistaa salattujen viestien lähettämisen yhdelle tai usealle vastaanottajalle sekä julkisten ryhmäkeskustelukanavien perustamisen. Telegram kertoo puuttuvansa laittomiin julkisiin kanaviin, mutta yksityisiä ryhmäkeskusteluja ei yhtiön mukaan sensuroida.

Lähde: ABC News

1 KOMMENTTI

  1. “Turvallisauusviranomaiset”. Vartijat, jotka nukkuvat työpaikallaan… Kenkää! EU, joka päästi ISIS-terroristit Eurooppaan… Kenkää! Kansalliset hallitukset, jotka alaimaisesti tekivät sen minkä EU:n juopuneet pässit “sopivat”… Kenkää! Eurooppa, joka antoi “kaupungin avaimet” Kuppa Merkelin käsiin… Kenkää!
    Otetaan pyromaaneja puukaupunkiin… seurauksena suurpalo. Koko kaupunki palaa maantasalle. Paikalle hälytetään palokunta. Kiristetään turvatoimia… jne.
    Siis… Kumpi oli ensin muna vai kana?

Comments are closed.