Koti Uutisia Ramin Azimille elinkautinen

Ramin Azimille elinkautinen

1

UK_Ramin-Azimi

Suomessa asuva afgaani Ramin Azimi tuomittiin tänään elinkautiseen vankeusrangaistukseen Satakunnan käräjäoikeudessa Jonna Männistön törkeästä raiskauksesta, murhasta, törkeästä vahingonteosta ja liikennerikkomuksesta tammikuun lopussa. Käräjäoikeuden mukaan Azimi oli syyntakeinen.

Oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen mukaan uhria lyötiin päähän, häntä kuristettiin ja hänet raiskattiin kaupan pihassa Ulvilan Kullaalla. Männistö oli kuitenkin vielä hengissä, kun Azimi sitoi hänet, valeli hänen päälleen moottoribensiiniä ja sytytti hänet palamaan ladossa Kokemäen Sääksjärvellä. Azimi lähti Helsingistä ja otti Männistön kyytiin tämän ollessa iltalenkillä kotinsa lähellä Porin Metallinkylässä.

Azimi on kertonut halunneensa Männistön kanssa naimisiin ja perustaa tämän kanssa perheen. Männistö puolestaan oli kokenut seurustelusuhteen Azimin kanssa painostavaksi ja katkaissut sen.

Azimin puolustus väitti oikeudenkäynnin loppulausunnossa, että tuomitulle tehty mielentilatutkimus olisi ollut puutteellinen. Tähän perustuen Azimin “terveydentila olisi huomioitava” ja hänet olisi näin ollen tuomittava alentuneesti syyntakeisena. Syyttäjän mukaan mielentilatutkimus oli täysin pätevä ja hän vaati Azimille elinkautista.

Tuomittu oli hyvin hiljaa koko oikeudenkäynnin ajan ja piilotti kasvonsa huppuun, vaikka Azimin kasvot lähtivät pian tämän tekojen jälkeen leviämään laajalle sosiaalisessa mediassa. Tuomion julistamisen jälkeen hän kuitenkin sanoi, ettei “tämä mennyt niin kuin piti” ja ettei “ollut päämäärää tai suunnitelmaa”.

Azimi uhkasi valittaa tuomiostaan suoraan korkeimpaan oikeuteen. Hänen oikeudenkäyntiavustajansa mukaan puolustus “harkitsee vielä tuomiosta valittamista”.

Vaikka Azimi on asunut pitkään Suomessa, hänellä ei ole Suomen kansalaisuutta, vaan pelkkä oleskelulupa.

 

Lähteet: Satakunnan Kansa, MV-lehti

1 KOMMENTTI

Comments are closed.