Koti Uutisia Raju yhteenotto äärivasemmiston kanssa Tukholmassa

Raju yhteenotto äärivasemmiston kanssa Tukholmassa

7

kärrtorp-2

Olemme tänä vuonna uutisoineet useaan otteeseen äärivasemmistolaisesta ruotsalaisesta Revolutionära Fronten (RF) -järjestöstä. Sen jäsenet ovat uhkailleet ja pahoinpidelleet maltillisten kansallismielisten järjestöjen jäseniä, entisiä puolisoita, isovanhempia ja alaikäisiä sukulaisia. Järjestö on viime aikoina vihjaillut Ruotsin Vastarintaliikkeen häiritsemisellä, mitä kansallissosialistit eivät tietenkään ole katsoneet sormien läpi. Jännitteet kärjistyivät sunnuntaina Tukholman Kärrtorpissa valtavaksi yhteenotoksi, kun kaksi mieltään osoittanutta ryhmää kohtasivat.

Alueelle oli jo aiemmin ilmestynyt esimerkiksi äärivasemmistolaisia graffiteja, joissa kehotettiin “puukottamaan natseja”. Sunnuntaina noin 30 Vastarintaliikkeen mieltään osoittanutta aktivistia kohtasi “rasismia” vastaan marssineen ryhmän, johon kuului myös RF:n jäseniä. Äärivasemmiston marssi oli erikseen suunnattu Vastarintaliikettä vastaan, sillä järjestö on viime aikoina tehnyt paljon propagandatyötä alueella.

"Puukota natsi!!"
“Puukota natsi!!”

Viime kuussa RF:n jäsenet yrittivät hyökätä eteläisessä Tukholmassa materiaalia jakaneiden Vastarintaliikkeen aktivistien kimppuun. Aktivistit vastasivat hyökkäykseen, jolloin punaiset pakenivat. Kahakassa vahingoittui kuitenkin äärivasemmistolainen syndikalisti, jonka edustama ryhmä tekee yhteistyötä RF:n kanssa. Syndikalistin “pahoinpitely” oli yksi syistä, miksi vasemmisto päätti järjestää sunnuntain mielenosoituksen.

Mielenosoitus ehti tuskin alkaa, kun lasipullot, kivet ja pommit alkoivat lentää. Muutamaa kymmentä järjestön jäsentä vastassa oli satojen antirasistien kulkue, mutta vasta kaasua ampunut poliisi kykeni erottamaan aktivistit vasemmistolaisista provokaattoreista. Muun muassa Aftonbladetin ja Expressenin sivuilla olevilta videoilta näkee, kuinka poliisi suojelee antirasistimielenosoitukseen osallistuneita militanttivasemmistolaisia.

Poliisi suojeli äärivasemmistoa hyökkäämällä kansallismielisten kimppuun.
Poliisi suojeli äärivasemmistoa hyökkäämällä kansallismielisten kimppuun.

Yhteenoton aikana puukotettiin kahta ihmistä, joista toinen kuuluu Vastarintaliikkeeseen. Häntä puukotettiin selkään, mutta vammat eivät olleet vaarallisia. Sairaalaan joutui kolme ihmistä, joista yksi on poliisi. Lisäksi 28 mielenosoittajaa otettiin kiinni. Jostain syystä virkavalta ei missään vaiheessa ollut kiinnostunut vasemmiston toimista. Ruotsin Vastarintaliikkeen Nordfront-julkaisun haastattelema poliisi sanoi, että yhteenotto oli “karmein, jonka hän on ikinä nähnyt”.

Myös Suomessa vasemmisto on osoittanut ujosti tukeaan RF:lle, mikä kertoo ehkä kotimaisen poliittisen ilmapiirin tulevaisuudesta.

 

Lähde: Nordfront.se

Lue lisää äärivasemmiston edesottamuksista Ruotsissa tänä vuonna:

Äärivasemmistolaiset iskivät naisen kotiin Ruotsissa
Johtava antifasisti raiskasi tovereitaan
Antirasistit hyökkäsivät isoäidin ja lapsen kimppuun
Äärivasemmisto hyökkäsi joukolla vierastyöläisen kimppuun

7 KOMMENTIT

 1. Tiukkaa toimintaa länsinaapurin tovereilta! Taas se nähtiin, vajaa joukkueellinen taistelutahtoisia kansallissosialisteja kykenee hyvin iskemään poliisien suojelua nauttivaan, satojen punikkien mielenosoitukseen!

 2. Onko toinen puukosta saanut myös kansallismielinen? En oikein löytänyt mitään luotettavaa lähdettä, jossa olisi vastaus.

  Helvetin hyvää toimintaa länsinaapurin tovereilta!

  • Vaikka Suomessa jotkut säälittävät nettipunikit ehtivät valehdella, että molemmat puukosta saaneet olivat kansallismielisiä, vain toinen oli. Aiheesta tulee varmasti pian lisätietoa Nordfront.se-sivuille. Ruotsin valtamediojen mukaan yhtä paikalla olleista epäillään murhan yrityksestä.

  • Poliisi ja media ei luonnollisestikaan ole antanut täysin tarkkoja tietoja päivän tapahtumista tai puukotetuista. Kahta henkilöä on puukotettu, joista kummankaan vammat eivät ole hengenvaarallisia. Yksi puukotetuista on kansallismielinen, joka osallistui tapahtumaan, muttei kuulu kuitenkaan Vastarintaliikkeeseen. On mahdollista, että toinen puukotettu on rasisminvastustaja.

 3. Kovaa toimintaa taas ruotsalaisilta tovereilta! RF ja AFA on saaanut hölmöillä Ruotsissa jo aivan tarpeeksi, joten aivan täysin oikeutetusti aktivistit menivät mieltään ilmaisemaan. Pikaista paranemista puukosta ottaneelle kansallismieliselle! Hienosti toimittu, hell seger!

 4. Seurasin Jyväskylässä joku aika sitten ns. rasisminvastustajien marssia. Huudettiin aggressiivisesti että rasismia vastaan!
  Sakkaväkeä, huligaaneja ja anarkisteja. Viherpunikki-retkuja. Varoitin virkavaltaakin kulkueen hännille pesiytyneestä paatuneesta anarkistiaineksesta. Joutaisivat mottimetsään piikkilangan taakse nämä joutilaat pilvenpolttajat…

Comments are closed.