Koti Uutisia Kotimaa Rajavartiolaitoksen tuleva päällikkö: sivistysvaltio ei estä vapaata liikkuvuutta

Rajavartiolaitoksen tuleva päällikkö: sivistysvaltio ei estä vapaata liikkuvuutta

15

Kenraalimajuri Ilkka Laitinen aloittaa Rajavartiolaitoksen uutena päällikkönä. Hänet on valittu laitoksen seuraavaksi päälliköksi syksyllä eläkkeelle jäävän kenraaliluutnantti Jaakko Kaukasen jälkeen.

Laitinen on toiminut kaksi vuotta rajaturvallisuusasiantuntijana Brysselissä ja yhdeksän vuotta Varsovassa. Varsovassa hän oli ensimmäisenä pääjohtajana perustamassa EU:n rajaturvallisuusvirastoa Frontexia. Laitinen valittiin pääjohtajaksi pitkän lobbaamisen tuloksena. Koko valtiohallinto presidentti Niinistöä myöten lobbasi Laitisen valintaa.

Laitinen pyörittää päätään, kun häneltä kysyy mielipidettä maista, jotka haluavat sulkea rajansa siirtolaisilta:

– Eihän sivistysvaltio, oikeusvaltio, pysty tänä päivänä estämään fyysisesti sitä, että ihmiset tulevat, jos valtio aikoo pitää kiinni arvoistaan ja lainsäädännöstään. Mitä se tarkoittaa, että rajat kiinni? Ei se ole kestävää kehitystä, ei se ratkaise mitään. Jos ihmiset ovat tulossa rajan yli, niin he tulevat, jos ovat tullakseen. Olennaista on se, että havaitaan, otetaan kiinni, selvitetään keitä he ovat ja millä asialla ja katsotaan, että tilanne pysyy hallinnassa. Palautetaan ne, joilla ei tänne ole oikeasti asiaa.

Frontex joutui kovan kritiikin kohteeksi arabikeväänä vuonna 2011 sekä vuonna 2015, kun suuri siirtolaistulva Afrikasta Välimeren yli Eurooppaan alkoi. Laitisen mielestä Frontex oli väärä kohde arvostelulle. Hän korostaa, että on väärä luulo, jos kuvitellaan, että siirtolaisuus saataisiin hallintaan pelkällä rajavalvonnalla. Laitinen ei tohdi ottaa kantaa julkisuuteen nousseeseen pohdintaan EU:n ulkopuolelle sijoitettavista turvapaikanhakijoiden palautusleireistä. Hän toteaa sen kuuluvan maahanmuuttopolitiikan puolelle.

Suurimpana turvallisuusuhkana rajavalvonnalle Laitinen näkee itärajan tilanteen, jonka ennustettavuus on hänen mukaansa heikentynyt vuoden 2014 jälkeen. Muina turvallisuusuhkina hän mainitsee terrorismin, laittoman maahanmuuton ja esimerkiksi suuren merionnettomuuden Suomenlahdella. Laittoman maahanmuuton hän näkee uhkana lähinnä nykyjärjestelmän ylläpitämisen kautta.

– Se horjuttaa yhteiskunnan rakenteita, aiheuttaa poliittisia kriisejä ja sellaisen hallinta on osoittautunut erittäin haasteelliseksi, Laitinen toteaa.

Lähde: Helsingin Sanomat

15 KOMMENTIT

 1. Kestävä kehitys, mitä se oikein on.Ei kestä kauankaan kun ollaan kehitysmaa.Katukuvasta sen huomaa jo hyvinkin.

 2. “on väärä luulo, jos kuvitellaan, että siirtolaisuus saataisiin hallintaan pelkällä rajavalvonnalla”

  Jos sitä ylipäätään halutaan saada hallintaan. “Siirtolaisuuden hallitseminen” jo pitää sisällään myönnytyksen, että siirtolaisuus on jotain mitä pitäisi aktiivisesti suvaita. Mikä velvoittaa? Kristillinen moraali? Taikausko? Myytti ihmisyydestä?

  Sitä saa mitä tilaa, karma is a bitch, jne.

 3. Oli siinä jotain järkeäkin: “Olennaista on se, että havaitaan, otetaan kiinni, selvitetään keitä he ovat ja millä asialla ja katsotaan, että tilanne pysyy hallinnassa. Palautetaan ne, joilla ei tänne ole oikeasti asiaa.”

  Jos matut kategoroidaan tähän luokkaan jolla ei ole oikeasti Suomeen mitään asiaa niin hommahan on kunnossa. Se vaatii vaan sen poliittisen päätöksen ohjeistaa RVL toimimaan tilanteen vaatimalla tavalla. Ukot kyllä tekee mitä käsketään.

 4. Eikai se nyt jumalauta “rajat kiinni” -käytäntö tarkoita sitä, etteikö Suomen rajojen yli liiku sisään eikä ulos kukaan koskaan, jälleen kerran ymmärretty tahalleen väärin. Tällä hetkellä ei käytännössä valvota niitä rajoja ylittäviä ja se luo vakavia valtakunnallisia turvallisuusriskejä. Kaikista vaarallisimpia ovat olleet laittomat ja varsinkin kielteisen tp-päätöksen saaneet niin kuin on voitu huomata.

 5. Uusi rajavartioston päällikkö heti “järkeilemässä”, sitten vielä kummastellaan miksi kansa ei luota viranomaisiin. Kai nyt kun viranomaisjohto on tuollaisia kummelihahmoja, jotka kokoajan syyllistyy korruptioon ja rikoksiin.

 6. Yksi tarkka laukaus ja taas olisi sisäministeriössä päällikkötason vakanssi auki….

 7. Niinistö, Orpo, Soini ja nyt Laitinen toistavat, että laittomilla ei ole asiaa Suomeen. Todellisuus on täysin toinen. EU (lue: Goldman Sachs pankin juutalaiset suursijoittajan) on antanut Suomelle ohjeen väestönvaihdosta. Kaikki otetaan maahan ja myös paperittomille annetaan ilmainen terveydenhuolto

  Kosher-nationalistit hommafoorumin puolella uskovat, että hallitusta vaihtamalla tai EU johto syrjäyttämällä politiikka muuttuu. Ei tietenkään muutu! Ei ole koskaan muuttunut ja hitaampienkin luulisi jo tajuavan, ettei EU johtajilla ole muuta valtaa kuin pankkiirien heille antama toimeenpanovalta toteuttaa heidän käskyjään.

 8. Tuotakin otusta on koulutettu suunnattomin verovaroin ja maksetaan arvatenkin huikeaa palkkaa samasta säkistä, ja loppuhuipentumana puhuu kerrassaan käsittämättömiä juttuja. Rajavalvonnan tehtävänä on estää ennalta tänne laittomasti pyrkivät loiset, eikä päästää niitä sisään selvitettäväksi! Onko se niin vaikea tuonkin ymmärtää? Todellisuudessa ymmärtämisessä ei olekaan mitään vikaa, vaan “mielipiteet” ovat ylhäältä saneltuja.

 9. Taas yksi poliittinen eläin kenraalikunnassa jonka syvin osaamisalue on eroittaa puna- ja valkoviinien erilaisten bukeeden aromivivahteet. Suosittelen alanvaihtoa Luona Oy: n vokin vessanpesijäksi tai seksiterapeutiksi maahanmuuttajille.

 10. Tarvii ihmetellä että onko ihmiset ihan lampaita Suomessa. Annetaan tuollaisten miesten tiedottaa että tervetuloa Suomeen tummat pojat. Uskomatonta. Omat kansalaiset näkee nälkää ja asunnottomat lisääntyy. Nämä miehet ja poliitikot on isänmaan pettureita.

  • ei vaan suomessa, vaan koko maailmassa, se onse vuosisatojen aivopesun lopputulos, välillä on kansakunnat heränneet, viimeeks tossa 1930 luvun tienoilla, harmi ettå silloinen heråäminen jäi liian vaisuksi

 11. BRYSSELISSÄ marinoitu. 100% menetetty tapaus. Nimitys on saatava peruutettua!

 12. Seuraavaksi tuohon virkaan kai valitaan joku somali, tai vaikka vanha c-kasetti, jolle nauhoitettu jonkun mokuttajan ääntelyä.

 13. Mistä tuolle cuck miehelle maksetaan palkkaa? Ei ainakaan virkansa hoitamisesta. Aivan turha äijä, sillä, jos asiat todella ovat niin kuin tuo munaton sanoo. Ei koko virkaa edes tarvisi perustaa, saati ylläpitää. Nekin rahat voisi antaa leipäjonolaisten tukalan aseman helpottamiseen.
  Ja vielä oikein armeijan univormu päällä.
  Munaton nissepoika.
  Globalisti kummisedän lobbaama.
  Eipä siis mikään ihme!
  Voi Jeesus mitä porukkaa!?!?!?

Comments are closed.