Koti Uutisia Kotimaa Rahaelitisti Kim Väisänen irvaili “roturealisteille” – joutui nöyryytetyksi

Rahaelitisti Kim Väisänen irvaili “roturealisteille” – joutui nöyryytetyksi

10
Kuvakaappaukset: Twitter.

Suomen rahaeliitti on kuluneina vuosina alkanut kampanjoida entistä näkyvämmin pakkomonikulttuurisuuden puolesta. Nyt aallon harjalle on kavunnut myös Leijonan luola -ohjelmasta tuttu ja “vuoden bisnesenkelinä” palkittu monimiljonääri Kim Väisänen.

Väisänen päätti esitellä osaamistaan biologisen antropologian alalla Twitterissä yllä olevalla viestillä. Rahaelitistin mukaan “tiede” kumoaa “roturealistien” argumentit, koska tutkimusten mukaan kaikilla ihmisillä on 99,9-prosenttisesti sama dna.

Kansallismieliset ampuivat rahaelitistin naiivin viestin hetkessä alas muistuttamalla, että samojen tutkimusten mukaan ihmisten ja simpanssien dna on 96-prosenttisesti sama. Ihmisten ja hiirten välillä vastaava luku on 85. Mikä yllättävintä, jopa ihmiset ja banaanit jakavat 60-prosenttisesti saman dna:n.

Väisänen ei suostunut kertomaan, voidaanko hänen logiikkaansa laajentaa niin, että yhdenvertaiset poliittiset oikeudet tulisi turvata esimerkiksi ihmisille ja simpansseille. Entä kuka taistelee hiiriin tai banaaneihin kohdistuvaa rasismia vastaan?

Lähde: Twitter (arkistoitu)

10 KOMMENTIT

 1. “Yksi syy, miksi tein hirveästi töitä, oli se, että minulla on joku päivä sananvapaus. Raha ja rahattomuus tuovat sen. Jos ei ole mitään hävittävää, voi sanoa mitä vain. Jos on tarpeeksi, voi sanoa mitä tahansa.

  Mitäpä tuohon enää voisi sanoa.

 2. Jäi vähän epäselväksi, miten 0,1% eroavaisuus DNA-materiaalissa tekee meistä 0,01% erilaisia, mutta dekadi sinne tai tänne, ei kai se niin tarkkaa ole. Ja jos se tarkkaa olisikin, niin prosentihan on sadasosa, joten 0,01% eroavaisuus tarkoittaa 0,0001 eroavaisuutta, ellei kyse ole prosenttiyksiköistä, mutta sellaisen asian esiintuontihan vasta olisikin ollut pilkun viilaamista.

 3. Pilkkuvirhe. Miljonäärille on sama , maksaako se 1€ tai 10€.

  • Muutenkin, jo lyhyellä matikalla voi arvioida paljonko 0.1% on 3 miljardista DNA:n emäsparista. Tuloksena on aika merkittävät muutokset sekä ulkonäössä, ylesiesti kehonrakenteissa ja -toiminnoissa sekä solutasolla.

 4. Kim Väisänen on “oikeassa”: yks rotu, ihmisrotu. Itseasiassa valkoinen rotu, “rasismi” ja “äärioikeisto” ovat tämän maailman “pahin uhka”! 🙂

 5. Mutta se pieni ero tekee meistä erilaisia. Niin väriltään, kuin käytöstavoiltaankin. Siksi me olemme valkoisia ja toiset värillisiä.

 6. Miksei Kim Väisänen sitten halua oikeasti asua somaleiden kanssa samassa betonilähiössä? Haisevatko köyhät liikaa rikkaan suvaitsevaisen sieraimiin?

  Luulisi nyt että tuollainen menestyjä haluaisi nimenomaan asua tulevien huippuosaajien naapurissa luodakseen hyödyllisiä kontakteja tulevaisuuden Fazereiden kanssa.

 7. Yksi pieni geenimutaatio tekee Sudesta koiran. Sama mutaatio lähestymis-välttämis geenissä tekee myös tarhaketusta yllättäen käytökseltään koiran omaisen sekä myös luppakorvaisen, monivärisen ja kippurahäntäisen.

  Geenit sisältävät evoluution varrella karttuneita koodi massoja ja pienikin muutos yhdessä kohdassa voi aktivoida suurempia määriä “nukkuvia” inaktiivisia geenejä joilla lienee joskus ollut rooli jossakin evoluution vaiheessa jollekin tietylle eläimelle tietyssä ympäristössä.

  Suurin osa geeneistä on epäaktiivisia ja yhteisiä lähes kaikille tällä hetkellä eläville olennoille lähinnä siksi, että nämä olennot sattuvat tällä hetkellä elämään ja olemaan siis kaikki kehittyneet olennoista jotka ovat eläneet aiemmin.

  Löytyy se yhteinen esi-isä (jos sitä nyt isäksi voi sanoa) ihmiselle ja banaanillekin.
  Siksipä se tosiaan ei tarkoita että geenien välisten poikkeamien määrälliset erot määrittäisivät samanlaisuuden asteen.

Comments are closed.