Koti Uutisia Sionismi Rabbit: koronkiskonta juutalaiselta on kiellettyä

Rabbit: koronkiskonta juutalaiselta on kiellettyä

2

Yhdysvaltalainen ortodoksijuutalaisten järjestö Agudath Israel of America teki muutoksen ortodoksijuutalaiseen lakiin, jonka mukaan juutalaisten ei pitäisi ottaa lainaa Yhdysvaltain suurimmalta asuntolainayhtiöltä Quicken Loansilta, koska se on juutalaisomisteinen.

Juutalainen laki halakha kieltää juutalaisia veloittamasta korkoa toisilta juutalaisilta. Juutalaisomisteiset asuntolainayhtiöt voivat siis myöntää lainoja ei-juutalaisille, mutta vuosikymmenten koronkiskominen juutalaiselta on kiellettyä.

Ratkaisuksi tarjotaan rabbien kehittämää Heter Iska -sopimusta. Sopimus muuttaisi lainan yhteiseksi sijoitukseksi, jossa toinen osapuoli toimittaa pääoman ja toinen käyttää sen haluamallaan tavalla eikä sopimuksessa ole luotonantajaa ja lainaajaa. Quicken Loans on avoin ajatukselle siitä, että Heter Iska olisi lainan myöntämiselle sopiva perusta.

– Konferenssin rabbit kokivat velvollisuudekseen kertoa julkisesti, että yrityksen lainoja myönnetään vain pätevän Heter Iskan pohjalta. Olemassa olevat lainat pitäisi pystyä purkamaan ja luomaan uudelleen Heter Iskan piirissä niiden myöntämiseksi, kertoo Agudath Israelin edustaja, rabbi Avi Shafran.

Lähde: JTA

2 KOMMENTIT

  1. Ei tuota voi uskoa todeksi ollenkaan!
    Ei, ei ja vielä kerran EI!!!

    Intomielisimmät Israel ja juutalais -fanit rinnastavat juutalaisten suuren uhrauksen goyimien koronkiskonnan ottamisen nk. elämäntehtäväkseen olevan rinnastetun Jeesuksen sovitustyön kaltaiseksi teoksi, josta ei voi sanoa pahaa sanaa joutumatta suoraa päätä Helvettiin, joka sekin todennäköisesti on “kaksikamarinen”.

Comments are closed.